Lehdistötiedote

Apetina yhteistyöhön Street Gastron kanssa – Paneer-sandwich kannustaa maaliskuun ajan fleksaukseen

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Helmikuussa lanseerattu runsasproteiininen ja maukas uutuus, Apetina Paneer taipuu moneen, vaikkapa täytetyn leivän pääraaka-aineeksi pihvin sijaan. Nyt suosittu Street Gastro -ravintola on suunnitellut ainutlaatuisen Paneer-sandwichin, joka on saatavilla sekä ravintoloista että Woltin kautta tilattuna koko maaliskuun ajan.

Yhä useampi suomalainen on alkanut kiinnittää huomiota ruokavalionsa monipuolisuuteen. Suomalaisista jopa 50 prosenttia kertoo vähentäneensä lihansyöntiä, koska haluaa vaihtelua ja 62 prosenttia kertoi kokeilleensa lihankorviketuotteita (Foodwest, 2017).

Tilastoja tukee ruokatrendiksi viime vuosina noussut fleksitarismi tai ”fleksaus” eli ruokavalio, jonka pääpaino on kasviksissa, mutta jossa lihaa ei kielletä kokonaan. Arlan juustoperheeseen liittyi helmikuussa Apetina Paneer, jota etenkin fleksaajat voivat hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa tuotteen runsaan proteiininpitoisuuden ja vähäsuolaisuuden ansiosta.

Paneerista innostui myös suomalaisen katuruoan pioneeri Street Gastro, joka on tunnettu rapeista neliön muotoisista premium sandwicheistään. Leivät täytetään tavallisesti matalassa lämmössä kypsyneillä lihoilla, käsintehdyillä kastikkeilla sekä tuoreilla kasviksilla ja yrteillä.

Nyt Street Gastro on kuitenkin luonut uudenlaisen reseptin, Paneer-sandwichin, jossa liha korvataan herkullisella Paneer-juustolla. Maultaan mieto Paneer tuo ruokiin täyteläisyyttä ja rakennetta ja se säilyttää muotonsa lämpimässä ruoanlaitossa. Mehevänä, murenevana ja paistettavana se sopii sinne minne tavallinen jauhelihakin.

Paneer-sandwichia on saatavilla maaliskuun ajan sekä Street Gastron ravintoloista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla että Woltin kautta tilattuna. 200 ensimmäistä Wolt-tilaajaa saa Paneer-sandwichin mukana Apetina Paneer -paketin kotikokkailuja varten.

”Paneer on maailmalla todella suosittu juusto ja sopii loistavasti myös suomalaiseen ruokapöytään. Haluamme kannustaa ihmisiä kohti monipuolisempaa syömistä, ja katuruoan edelläkävijänä Street Gastro on juuri oikea kumppani tähän. Uskon, että meidän yhteistyön kautta Paneer avautuu suomalaisille ihan uudella tavalla”, sanoo Apetinan tuotepäällikkö Aleksander Panfilo.

”Street Gastro on aina halunnut ennakkoluulottomasti kokeilla uusia raaka-aineita. Apetinan Paneer on mielenkiintoinen uutuus, joka tuo mieleen mausteiset curry-padat Pohjois-Intian matkoiltani. Paneer on monikäyttöinen tuote ja se sopii yhtä hyvin täytteeksi Street Gastron sandwicheihin kuin kotiruokaan proteiinin lähteeksi”, kertoo Pertti Kallioinen, toinen Street Gastron perustajista.

Lisätiedot:

Aleksander Panfilo

Brand & Category Manager

aleksander.panfilo@arlafoods.com

+358 40 823 7634

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 600 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaaressa. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja