Lehdistötiedote

Paljon proteiinia sisältävien maitotuotteiden suosio kasvaa

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Nuorten sukupolvi huolehtii entistä paremmin terveydestään ja syömisistään, ja raejuustosta on tullut tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Tämä johtuu sekä raejuuston proteiinisisällöstä että sen monipuolisuudesta: raejuusto on nopea välipala ja maukkaiden reseptien ainesosa.

“Niille, jotka etsivät vähärasvaiseen ruokavalioon sopivia paljon proteiinia sisältäviä tuotteita tai kuntoilevat paljon ja tarvitsevat proteiinia lihasten palautumiseen, raejuusto ja muut runsaasti proteiinia sisältävät maitotuotteet , kuten rahkat, ovat käteviä ja maukkaita vaihtoehtoja terveelliseksi välipalaksi“, sanoo Arlan Tanskassa sijaitsevan strategisen innovaatiokeskuksen ravintoasiantuntija Lise Larsen

American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä hiljattain julkaistussa artikkelissa todetaan, että verrattuna vähän proteiinia sisältävään aamiaiseen paljon proteiinia sisältävä aamiainen voi vähentää epäterveellisten välipalojen napostelua illalla[1]. Raejuusto voi olla nopea ja kätevä keino lisätä proteiinia aamiaiseen.

Tämän lisäksi maitotuotteiden proteiini (myös raejuuston proteiini) on kätevää käyttää, koska muihin elintarvikkeisiin verrattuna se ei vaadi kypsennystä tai valmistamista – se on heti valmista syötäväksi.

”Raejuuston lisäksi rahka on kasvattanut suosiotaan”, toteaa tuotekehityspäällikkö Minna Elovainio. Arla on viimeisen vuoden aikana investoinut rahkatuotteiden tuotantoon meijerissään Sipoossa. Uudet Arla Protein –rahkatuotteet tuotiin markkinoille tänä vuonna. Proteiinituotteista viimeisimpänä kauppoihin tuli toukokuussa Arla Protein –maitojuoma.

Euroopan suurin raejuustotehdas

Raejuuston kuluttajakysyntä on noussut tasaisesti viime vuosien aikana. Tällä on ollut positiivinen vaikutus myös Arlaan, koska sen raejuustotuotannon määrä on kasvanut noin 111 prosentilla vuodesta 2009 vuoteen 2013.

Arla avaa lokakuussa 2014 Euroopan suurimman raejuustotehtaan Ruotsin Falkenbergiin. Sen arvioidaan tuottavan noin 29 000 tonnia raejuustoa vuodessa (noin 40 eri tuotetta) sekä Ruotsin ja Suomen markkinoille että Arlan muille ydinmarkkinoille Tanskaan ja Isoon-Britanniaan.

  • Tiesitkö, että...
    • maitoproteiini on laadukasta proteiinia, koska siinä on paljon aminohappoja (proteiinin rakennuspalikoita), joita ihmiskeho tarvitsee joka päivä
    • aikuiset tarvitsevat proteiinia lihasmassan ylläpitämiseen ja kasvattamiseen, mutta pelkkä proteiinin nauttiminen ei kasvata lihaksia, vaan tarvitaan myös liikuntaa
    • proteiinia tarvitaan lasten luiden normaaliin kasvuun ja kehitykseen.

 

[1] Leidy, H. J., Ortinau, L. C., Douglas, S. M. ja Hoertel, H. A. (2013). Beneficial effects of a higher-protein breakfast on the appetitive, hormonal, and neural signals controlling energy intake
regulation in overweight/obese, “breakfast-skipping,” late-adolescent girls. The American Journal of Clinical Nutrition, 97(4), 677-688.

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 630 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaareen. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja