Lehdistötiedote

Arla Ingmanin tulos kääntyi positiiviseksi ja kotimaisen maidontuottajayhteistyön vahvistaminen jatkuu

Arla Ingmanin liikevaihto kasvoi viime vuonna 10 prosentilla edellisvuodesta.  Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 379 miljoonaa euroa (vuonna 2012 343 milj. euroa).  Voitto ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli 5,3 miljoonaa euroa ollen 1,4 % liikevaihdosta.  Tuloksen parantumiseen vaikuttivat maitovalmisteiden hyvä kysyntä, hintatason kehittyminen eri tuoteryhmissä, onnistuneet uutuustuotteet ja toteutuneet kustannussäästöt.

 “Olemme tyytyväisiä liikevaihdon kasvuun ja tuloksen kääntymiseen positiiviseksi muutaman vaikean vuoden jälkeen”, sanoo Arla Ingmanin toimitusjohtaja Reijo Kiskola.

Viime vuoden onnistumisiin kuuluvat uutuustuotteet, kuten Arla Rahkaisa -jogurtit ja Arla Keittiö -ruokakermat. Raejuuston ja erilaisten rahkatuotteiden myynti kehittyi myös erittäin positiivisesti edellisvuoteen verrattuna. Lisäksi olemme panostaneet entistä enemmän kuluttajalähtöisyyteen koko toiminnassamme ja se on keskeinen teema kaikessa toiminnassamme myös jatkossa.”

Kilpailukykyinen maidon tuottajahinta ja entistä vahvempi yhteistyö
Arla Ingman maksoi maidosta tuottajilleen vuonna 2013 keskimäärin 44,87 senttiä/litra (ilman jälkitilejä). Hinta ylittää koko maan keskihinnan 1,4 sentillä/litra. Kilpailukykyisen hinnoittelun ohella Arla Ingman vahvistaa kuluvana vuonna kotimaista tuottajayhteistyötä esimerkiksi tukemalla maitotilojen investointeja.

”Olemme onnistuneet kasvattamaan kotimaisen maidon hankintaamme sekä vahvistamaan yhteistyötämme tuottajien ja yhteistyömeijereiden kanssa entisestään. Tavoitteenamme on tarjota tuottajille paras kumppanuus pitkäjänteiseen yhteistyöhön”, Kiskola jatkaa.

Vuoden 2014 näkymät
Maitovalmisteiden kysyntä jatkuu hyvänä, niin maailmanmarkkinassa kuin Suomessakin.  Tuoremaidon osalta kilpailu jatkuu yhä kovana. Kaupan omien merkkien ja muiden hintaetutuotteiden määrä on kasvanut vuoden aikana kaikissa tuoteryhmissä. Joulukuussa 2012 Kilpailu- ja kuluttajavirasto teki päätöksen tuoremaitomarkkinoilla vallinneesta kilpailulain vastaisesta toiminnasta. Asian käsittely on jatkunut Markkinaoikeudessa. Markkinaoikeuden päätös on odotettavissa keväällä 2014.

Lisätietoja:
Reijo Kiskola, toimitusjohtaja, Arla Ingman Oy Ab, puh. 040 559 7310, reijo.kiskola@arlafoods.com

 

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja