Uutiset

Arla Ingman panostaa jätteiden uusiokäyttöön

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Ingman on pitkäjänteiselle kierrätystyöllä onnistunut vähentämään Sipoon meijerinsä jätemääriä ja saavuttanut kaatopaikkajätteen nollatavoitteen.

- Jätehuollon kehittäminen on kirjattu Arlan ympäristöstrategiaan yhtenä tärkeimmistä kehityskohteista. Esimerkiksi Arla Ingmanin 300 työntekijän Sipoon tuotantolaitoksen jätteistä kierrätetään yli 80 prosenttia ja sekajätteen loppusijoittamisesta kaatopaikalle ollaan luovuttu kokonaan, kertoo sanoo Arla Ingmanin laatu- ja ympäristökoordinaattori Anne Lindholm

Forssalainen ympäristöyritys Envor on auttanut Arlaa kierrätyksessä vuoden alusta lähtien. 

- Se on huikea saavutus. Arlalla on tosissaan paneuduttu jätehuollon kehittämiseen, Envorin myyntipäällikkö Tommi Pohjola kehuu. 

Envorin ja Arla Ingmanin yhteistyö pitää sisällään kokonaisvaltaisen jätehuollon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki mahdollinen Arla Ingmanin Sipoon tuotantolaitoksesta tuleva jätemateriaali kerätään erillisiin keräilyastioihin, jotka Envor toimittaa kierrätettäviksi joko Forssaan tai yhteistyökumppaneilleen. Yritykset etsivät myös yhdessä kehityskohteita jätteiden ohjaamiseksi uusiokäyttöön.

Yhteistyö alkoi jätehuoltokartoituksella, jonka jälkeen Envor toimitti Arlalle tarvittavat jätekontit asianmukaisine tarroituksineen ja ohjeistuksineen. 

Forssassa Envor Biotech Oy:n biokaasulaitoksella käsitellään muun muassa Arlalta tulevat biojätteet, joista tuotetaan ekologista kaasu- ja sähköenergiaa. Muita kierrätettäviä materiaaleja ovat metallit, lasit, muovit, energiajäte, pahvit ja paperit, joista puolestaan tuotetaan raaka-aineita teollisuuden hyödynnettäväksi. 

Kuvassa vasemmalta Arla Ingmanin laatu- ja ympäristökoordinaattori Anne Lindholm, kehityspäällikkö Gösta Grönqvist ja ympäristö- ja laatupäällikkö Kirsi Passila.

Lisätietoja: Outi Fagerlund, Arla Ingmanin viestintä, puh. 09 272 00 275 

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja