Lehdistötiedote

Arla Ingman -ryhmä muuttaa maidon kausihinnoittelua ja tuo tasaisen kassavirran mallin käyttöön

Vuoden 2011 alusta tuottajilla on myös mahdollisuus valita kahden eri hinnoittelumallin välillä. Perinteisen hinnoittelumallin rinnalle tulee ns. tasaisen kassavirran malli, jossa tilitettävä hinta pysyy samana koko vuoden ajan. Mallin etuna on, että tilan kassavirta pysyy tasaisena ympäri vuoden ja varsinkin keväällä esiintyvä rahoitusvaje on pienempi.

Sekä kausihinnoittelun vaihtelun tasaus että mahdollisuus valita tasaisen kassavirran malli tasaannuttavat tuottajien vuoden aikana saamaa tulovirtaa. Mallin tavoitteena on kannustaa tuottajia syyspainotteiseen maidontuotantoon ilman että maitotili vaihtelee vuoden aikana kohtuuttomasti.

Hinnoittelutavan muutoksesta päätettiin meijeriryhmän tuottajaedustajiston kokouksessa marraskuun alussa. Kolme kertaa vuodessa pidettävään kokoukseen osallistuvat tuottajahallinnon edustajat kaikista Arla Ingman -ryhmän meijereistä, meijereiden toimitusjohtajat sekä Arla Foodsin hallituksen edustajia.

Arla Ingman -ryhmän maidon tuottajahinta nousi marraskuussa


Arla Ingman ja sen yhteistyömeijerit korottivat maidon tuottajahintaa marraskuun alussa 2 sen-tillä/litra. Aikaisemmin tänä vuonna Arla Ingman -ryhmä on nostanut maidon tuottajahintaa heinäkuussa ja elokuussa yhteensä kahdella sentillä.

- Maidontuotannon kustannukset Suomessa ovat nousseet syksyn aikana, mutta tuottajahinta ei ole noussut samaan tahtiin. Tuottajahinta Suomessa on aikaisemmin ollut korkeimpia Euroopassa, nyt tulemme liian hitaasti perässä. Arla Ingmanin korotus marraskuussa oli positiivinen viesti meille tuottajille, sanoo Arla Ingmanin tuottajaedustajiston puheenjohtaja Mikko Korte.

Maidon alhainen vähittäiskauppahinta on vaikuttanut Arla Ingmanin kannattavuuteen vuonna 2010. Yritys on kuitenkin osittain päässyt niihin tavoitteisiin, joita vuosi sitten asetettiin.
  
- Keskitymme nyt kustannustehokkuuteen ja siihen, että saisimme hinnat oikealle tasolle, emme niinkään markkinaosuuksien kasvattamiseen, toteaa Arla Ingmanin toimitusjohtaja Robert Ingman.

Lisätietoja:
Robert Ingman, toimitusjohtaja, Arla Ingman, puh. 050 1621
Mikko Korte, Arla Ingmanin tuottajaedustajiston puheenjohtaja, puh. 0400 890 185

Arla Ingman on yksi Suomen johtavista meijerialan yrityksistä, jonka tuotteet ovat Lähempänä Luontoa™.


Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja