Peruna-kananmunasalaatti sinappikastikkeella
Tee näin:
Perunat
Sinappikastike
Salaatti
Vinkki
Jos et löydä Dijon-sinappia hunajalla, käytä tavallista Dijon-sinappia ja lisää hunajaa maun mukaan. Hyvä lähtökohta on sekoittaa yksi ruokalusikallinen hunajaa kahteen ruokalusikalliseen Dijon-sinappia ja säätää sen mukaan, kuinka makeaa haluat sen olevan.
Vinkki
Tuoreet kananmunat vaativat tyypillisesti hieman pidemmän keittoajan, joten jos käytät tuoreita kananmunia, lisää keittoaikaan minuutti tai kaksi.
Vinkki
Saadaksesi täydellisen pehmeäksi keitetyn kananmunan, jossa valkuainen on pehmeä ja keltuainen juokseva, keitä kananmunia 6-7 minuuttia, riippuen niiden koosta ja tuoreudesta. Siirrä kananmunat välittömästi keittämisen jälkeen jääveteen lopettamaan kypsymisen.
Vinkki
Voit myös valita kovaksi keitetyt kananmunat, jos pidät kiinteämmästä keltuaisesta pehmeän sijaan; tässä tapauksessa keitä kananmunia 9-12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka kiinteän keltuaisen haluat.
Ainekset
Perunat
Pieniä perunoita, harjattuina
|
800 g |
---|---|
Vettä
|
1 l |
Karkeaa suolaa
|
1 tl |
Sinappikastike
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
|
2½ dl |
---|---|
Dijon sinappia hunajalla
|
1 rkl |
Karkeaa suolaa
|
½ tl |
Salaatti
Kurkkua (noin 500 g)
|
2 |
---|---|
Tuoretta tilliä, hienonnettuna
|
1 dl |
Nippu kevätsipulia (noin 100 g), leikattuna ohuiksi renkaiksi
|
1 |
Kananmunaa, lämpiminä ja pehmeäksi keitettyinä
|
4 |
Pippuria
|
Tarjoiluun
Viipaletta ruisleipää, paahdettuna
|
4 |
---|