
Pasta alla Norma

Tee näin:
Vinkki
Leikkaa munakoiso samankokoisiksi paloiksi. Näin ne paistuvat tasaisesti ilman, että osa paloista jää raa’aksi tai paistuu ylikypsäksi.
Vinkki
Pasta alla Norma säilyy tuoreena, kun säilytät tähteeksi jääneen pastan ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 4–5 päivää. Kun olet valmis nauttimaan pastaa uudelleen, lämmitä se varovasti liedellä ja lisää sekaan hieman vettä estääksesi pastan kuivuminen. Näin pasta ja kastike maistuvat yhtä hyvältä kuin ensimmäisellä kerralla.
UKK: Kysymyksiä Pasta alla Normasta
Opi valmistamaan Pasta alla Norma. Seuraavassa on vastauksia muutamiin usein esitettyihin kysymyksiin. Lue lisää alta!
Pasta alla Norma on perinteinen sisilialainen ruokalaji, jossa yhdistyvät penne tai muu lyhyt pasta täyteläiseen tomaattikastikkeeseen ja paistettuihin munakoisoihin. Päälle ripotellaan murennettua juustoa ja tuoretta basilikaa. Ruokalaji on nimetty Vincenzo Bellinin säveltämän Norma-oopperan mukaan.
Pasta alla Normassa on chililastujen tuomaa mietoa mausteisuutta. Mausteisuutta voi säätää maun mukaan lisäämällä chililastuja enemmän tai vähemmän.
Vaikka pasta sinänsä voidaan pakastaa, kastikkeen ja munakoisojen koostumus saattaa hieman muuttua sulatuksen jälkeen. On parasta pakastaa kastike ja munakoisot erikseen ja yhdistää ne tuoreen keitetyn pastan kanssa vasta tarjoiltaessa. Säilytä kaikki ainekset erillisissä ilmatiiviissä astioissa, jotka soveltuvat pakastamiseen.
Ainekset
Pasta penne
|
360 g |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
4 |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Tölkkiä kirsikkatomaatteja
|
2 |
Chilihiutaleita
|
1 tl |
Suolaa
|
1 tl |
Sokeria
|
1 tl |
Munakoisoa
|
2 |
Oliiviöljyä
|
|
Kuivattua rosmariinia
|
1 tl |
Välimerellistä juustoa
|
150 g |
Tuoretta basilikaa
|
1 ruukku |
Kokeile helppoa Pasta alla Norma -reseptiä
Nauti helposta Pasta alla Norma -reseptistä. Ruokalaji on yksinkertainen ja rakentuu vain muutamista perusraaka-aineista, joilla jokainen onnistuu varmasti. Munakoisot paistetaan pehmeiksi ja herkullisiksi ja yhdistetään sitten täyteläiseen tomaattikastikkeeseen. Chililastut ja valkosipuli tuovat ruokaan pientä tulisuutta, kun taas yksi teelusikallinen sokeria antaa kastikkeelle aavistuksen makeutta. Murennetulla välimerellisellä juustolla ja tuoreella basilikalla viimeistelty Pasta alla Norma on värikäs ruokalaji, jossa on sydäntä lämmittäviä makuja.
Etsitkö muutamia muita helppoja pastaruokia illalliselle? Kokeile pasta arrabbiataan, spagettia tomaattikastikkeessa tai maukasta spaghetti puttanescaa.
Pehmeät munakoisot maukkaassa tomaattikastikkeessa
Pehmeiden munakoisojen ja tomaattikastikkeen yksinkertainen yhdistelmä tekee myös Pasta alla Normasta kerrassaan mahtavan. Munakoiso leikataan pieniksi paloiksi ja paistetaan oliiviöljyssä, jossa ne karamellisoituvat ja vapauttavat luonnollisia sokereitaan. Sekoitettuna täyteläiseen tomaattikastikkeeseen munakoiso imee itseensä makuja muodostaen vastustamattoman yhdistelmän.
Löydä legendaarinen sisilialainen pastaruoka
Pasta alla Norma on aito sisilialainen klassikko, joka on peräisin Sisilian itärannikolla sijaitsevasta Cataniasta. Ruokalaji on nimetty Norma-nimisen oopperan mukaan, jonka catanialainen Vincenzo Bellini sävelsi 1800-luvulla. Italialainen kirjailija Nino Martoglio oli niin vaikuttunut ruokalajin mauista, että oli kuuleman mukaan luonnehtinut sitä sanoilla ”Tämä on todellinen Norma!”. Lausahdus tarkoittaa, että ruokalaji on mestariteos ja maistuu yhtä hyvältä kuin ooppera. Joten miksi et kokisi legendaarista sisilialaista ruokalajia, joka on yhtä makujen sinfoniaa?
Täydellinen nopeaksi illallisruoaksi
Olitpa sitten etsimässä helppoa lounasta tai nopeaa illallista, Pasta alla Norma sopii tilanteeseen täydellisesti. Ruokalaji valmistuu muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta eikä vaadi paljon valmistelua. Voit siis siirtyä keittiöön heti töistä kotiin tultuasi. Keitä vain kastike, munakoisot ja pasta, niin sinulla on ateria, jota voit nauttia mihin aikaan päivästä tahansa.
Tee siitä omanlaisesi
Vaikka ruokalaji on perinteinen, voit muuttaa muutamia asioita ilman, että resepti muuttuu täysin.
Kokeile erilaisia juustoja. Kokeile parmesaanijuustoa, joka antaa pähkinäistä umamin makua sekä pastan päällä mukavaa suutuntumaa antavaa rakennetta. Mozzarella on maultaan hieman raikkaampi ja miedompi, ja kun se sulaa, se tuo mukanaan tahmean, venyvän rakenteen.
Yhdistä munakoisoihin muita vihanneksia, jotka paistuvat hyvin pannulla. Punainen paprika, kesäkurpitsa ja sienet muuttuvat kauniin kullanruskeiksi paistettaessa, joten kokeile sinulle mieluisimpia vaihtoehtoja.