Kanelilla maustettu banaanileipä

Kanelilla maustettu banaanileipä

1 tunti
Etsitkö reseptiä, jolla muutat ylikypsät banaanit vastustamattoman herkulliseksi? Olet löytänyt sen! Tämä kanelilla maustettu banaanileipä yhdistää makeuden ja mausteisuuden. Lopputuloksena on mehevä ja pehmeä leipä täynnä makua. Nauti viipale tai kaksi täyttä lohtua.
https://www.arla.fi/reseptit/kanelilla-maustettu-banaanileipa/

Tee näin:

  • Esilämmitä uuni 175 °C:seen.
  • Voitele noin 1½ litran vetoinen suorakaiteen muotoinen leipävuoka.
  • Sulata voi ja kaada joukkoon maito.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
  • Kuori ja soseuta banaanit.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ja lisää ne munaseokseen yhdessä banaanien ja kanelin kanssa. Lisää nopeasti maitoseos ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista uunin alatasolla noin 55–60 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Saat parhaan kanelilla maustetun banaanileivän kaikkein kypsimmistä banaaneista. Käytä banaaneja, joiden kuorissa on ruskeita pilkkuja. Ne ovat pehmeämpiä ja makeampia, täydellisiä soseutettavaksi ja luonnollisen makeuden lisäämiseksi leipään.

Vinkki

Kun yhdistät märkiä ja kuivia aineksia, sekoita vain sen verran, että et enää näe jauhoja. Taikinan liiallinen sekoittaminen voi tehdä banaanileivästä tiiviin ja kovan. Muutama paakku on ihan ok.

Vinkki

Jotta banaanileipä ei jää raa’aksi tai jotta siitä ei tule liian kuiva, testaa sitä työntämällä esimerkiksi hammastikku leivän keskelle. Jos tikku tulee ulos puhtaana tai vain muutamien murusten kanssa, leipä on valmis otettavaksi uunista. Jos hammastikkuun jää märkää taikinaa, anna leivän olla uunissa vielä muutama minuutti.

Vinkki

Anna kanelilla maustetun banaanileivän jäähtyä vuoassa ritilällä noin 10 minuuttia. Poista se sitten vuoasta ja anna jäähtyä täysin ritilällä ennen leikkaamista. Lämpimän leivän leikkaaminen voi houkutella, mutta odottamalla varmistat, että se leikkaantuu siististi ja säilyttää rakenteensa.

UKK: Kysymyksiä kanelilla maustetusta banaanileivästä

Onko sinulla kysymyksiä kanelilla maustetusta banaanileivästä? Tässä on muutamia hyödyllisiä vastauksia, jotka auttavat pitämään leipäsi herkullisen tuoreena ja valmiina nautittavaksi.

Miten kanelilla maustettua banaanileipä tulee säilyttää?

Jotta kanelilla maustettu banaanileipä pysyy tuoreena ja maukkaana, säilytä sitä huoneenlämmössä 3–4 päivää. Kääri se tiukasti tuorekelmuun tai alumiinifolioon tai laita se ilmatiiviiseen astiaan, jotta se ei kuivu. Jos haluat säilyttää banaanileipää jääkaapissa, se säilyy jopa viikon. Huomaa kuitenkin, että jääkaapissa säilyttäminen saattaa hieman muuttaa leivän rakennetta ja tehdä siitä tiiviimpää.

Voiko kanelilla maustetun banaanileivän pakastaa?

Kyllä, kanelilla maustetun banaanileivän säilyvyyttä voi mainiosti pidentää pakastamalla. Näin voit nauttia sitä myöhemmin. Anna leivän jäähtyä täysin leipomisen jälkeen. Kun se on jäähtynyt, kääri se tiukasti tuorekelmuun ja sitten uudelleen alumiinifolioon tai laita se pakastuspussiin. Oikein säilytettynä leipä säilyy pakastimessa jopa kolme kuukautta. Sulata se jättämällä yöksi jääkaappiin tai muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön. Voit myös lämmittää viipaleita mikroaaltouunissa tai uunissa, jos haluat nauttia niitä lämpimänä.

Ainekset

Voita
75 g
Kevyt maitoa
50 Milliliter
Kananmunaa
2
Hienosokeria
160 g
Kypsää banaania
2
Jauhettua kanelia
1 tl
Vehnäjauhoja
180 g
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasooda
½ tl

Maukas kanelilla maustettu banaanileipä

Tavallisen banaanileivän kilpailijaksi on tullut uusi herkku. Banaanileipä on rakastettu klassikko, josta on tehty lukuisia ihastuttavia variaatioita. Olipa kyseessä pähkinöillä, suklaapaloilla tai trooppisella kookoksella täydennetty versio, uusia twistejä löytyy aina. Jos et kuitenkaan ole vielä kokeillut kanelilla maustettua banaanileipää, olet todellisen herkun äärellä. Kaneli lisää lämmintä, aromaattista vivahdetta, joka muuttaa perinteisen banaanileivän vastustamattoman tuoksuiseksi elämykseksi. Tällä reseptillä valmistat leivän, joka on makea ja mehevä sekä täydellisesti maustettu.

Ihanan mehevä makeiden banaanien ansiosta

Tämän kanelilla maustetun banaanileivän vastustamattoman koostumuksen salaisuus piilee kypsissä banaaneissa. Luonnolliset makeutusaineet antavat leivälle täyteläisen, hedelmäisen olemuksen ja uskomattoman mehevyyden. Banaanien kypsyessä niiden tärkkelys muuttuu sokeriksi, mikä tekee niistä täydellisiä leivontaan. Lisäämällä näitä makeita aarteita taikinaan varmistat, että jokainen viipale on makea, mehevä ja pehmeä.

Ihastuttavasti maustettu ripauksella kanelia

Kanelin lämpimät, mausteiset sävyt sopivat erinomaisesti yhteen banaanien makeuden kanssa tarjoten lohdullisen tutun mutta jännittävän maun. Kaneli tuo eksoottista mausteisuutta, joka syvenee jokaisella suupalalla. Kuvittele kanelin houkuttelevan mausteinen, makea ja lohdullinen tuoksu leijailemassa keittiössä. On lähes mahdotonta vastustaa kiusausta ottaa palanen.

Nauti välipalana tai ihastuttavana iltapäiväherkkuna

Tämä kanelilla maustettu banaanileipä on niin näppärä, että se sopii mihin tahansa tilanteeseen, olipa kyseessä nopea aamiainen, herkullinen välipala tai ihastuttava iltapäiväherkku. Se on suosikki niin nuorempien kuin vanhempienkin sukupolvien keskuudessa. Tarjoile se lämpimänä pähkinävoin kera, nokareella tuorejuustoa tai tee- tai kahvikupillisen kyytipoikana. Saat erityistä twistiä kokeilemalla sitä vaniljajäätelön kera tai hunajalla valeltuna. Se on täydellinen kumppani rentoutumishetkiin.

Kokeile myös muita kakkureseptejä, kuten klassista Victoria spongea -kakkua, herkullista sitruunakuorrutteista kakkua tai pirteää sateenkaarikakkua vaniljakuorrutuksella.

Kokeile erilaisia aineksia

Yksi tämän reseptin parhaista puolista on sen muunneltavuus.

Suklaahippujen lisääminen taikinaan on loistava vaihtoehto, sillä ne sulavat täyteläisen makeiksi sattumiksi. Mieltymyksistäsi riippuen voit valita hieman makeita suklaahippuja tai maito- tai tummasuklaahippuja, joista jokainen tarjoaa eritasoista makeutta ja suklaista voimakkuutta.

Lisää taikinaan hieman enemmän kanelia, niin saat kauniin marmorikuvion ja täydennät lämmintä, mausteista makua.

Jos haluat kokeilla muita mausteita, myös muskotti sopii loistavasti. Sen lämpimän pähkinäinen ja hieman makea maku tuo hienovaraista täyteläisyyttä, erityisesti kun sitä käytetään vain vähän kanelin ohella. Eksoottisempaa twistiä saat lisäämällä kardemummaa. Tämä täyteläinen aromaattinen mauste tuo makeita, mausteisia ja yrttisiä aromeja sitruunan ja mintun vivahteilla.