
Fajitat

Tee näin:
Vinkki
Jotta saat mukavan paistopinnan, varmista, että kasviksilla on riittävästi tilaa pannussa. Jos pannu on liian täynnä, ainekset saattavat höyrystyä. Kun tilaa on riittävästi, saat toivotunlaisen, savuisen paistopinnan, joka tuo esiin ainesten makeuden ja lisää täyteläistä, savuista makua. Sekoita kasviksia tasaisesti, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan eivätkä pala.
Vinkki
Lämmitä tortillat, kunnes ne ovat pehmeitä ja saavat hieman paistopintaa parhaan rakenteen ja maun saavuttamiseksi. Käytä kuivaa paistinpannua, jotta saat niihin savuisen vivahduksen ja jotta ne on helpompi kääriä. Kääri lämmitetyt tortillat puhtaan liinan sisään, jotta ne pysyvät lämpiminä ja pehmeinä, kunnes olet valmis tarjoilemaan niitä.
Vinkki
Jos ruokaa jää tähteeksi, laita kana ja kasvikset erillisiin astioihin ja säilytä jääkaapissa. Näin maut ja rakenteet pysyvät tuoreina muutaman päivän ajan. Voit myös pakastaa tähteeksi jääneen ruoan. Jäähdytä ruoka täysin ennen laittamista pakastuspussiin. Sulata ainekset jääkaapissa ja lämmitä hellävaraisesti, jotta saat niihin taas täydellisen texmexmaun.
UKK: Kysymyksiä fajitoista
Seuraavassa on vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin, joiden avulla valmistat fajitat helposti. Opi valmistelemaan etukäteen ja hyödyntämään tähteeksi jääneet ainekset.
Kyllä, voit marinoida kanan ja kasvikset etukäteen, jotta niiden maku tiivistyy. Säilytä ne jääkaapissa enintään päivän ajan ennen kuin aiot valmistaa ruoan. Kypsennyksen jälkeen pidä kana ja kasvikset tuoreina säilyttämällä ne erillisissä tiiviisti suljetuissa astioissa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä jopa viisi päivää.
Anna fajitoille uusi elämä sekoittamalla tähteeksi jäänyt kana ja kasvikset salaatteihin, kulhoruokiin tai munakkaisiin. Kääri maukas seos rapeaan voitaikinaan, niin saat erilaisen vaihtoehdon tortilloille. Yhdistä kana ja kasvikset lehtivihanneksiin, mustapapuihin, sokerimaissiin ja avokadoon, niin saat fajitasalaatin.
Ainekset
Karkeaa suolaa
|
1½ tl |
---|---|
Savupaprikajauhetta
|
1 rkl |
Jauhettua juustokuminaa
|
1 rkl |
Kuivattua oreganoa
|
1 rkl |
Valkosipulijauhetta
|
1 rkl |
Jauhettua chiliä
|
2 tl |
Rypsiöljyä
|
2 tl |
Tiivistettyä tomaattipyreetä
|
1 rkl |
Tuoretta limettimehua puristettuna
|
1 rkl |
Punaista ja keltaista paprikaa ohuina suikaleina (noin 450 g)
|
3 |
Punasipuli ohuina suikaleina (noin 150 g)
|
2 |
Kanan fileetä ohuina suikaleina
|
300 g |
Vettä
|
2 rkl |
Lisukkeet
Vehnätortillaa tai keskikokoista täysjyvätortillaa
|
8 |
---|---|
Crème fraichea
|
200 Milliliter |
Tomaattisalsaa
|
200 Milliliter |
Juustoa raastettuna, esimerkiksi kypsytettyä cheddarjuustoa
|
75 g |
Tuoretta korianteria
|
1 nippu |
Kokeile herkullisten fajitojen reseptiä
Herkullisten fajitojen resepti yhdistää suolaisia ja raikkaita täytteitä, jotka tuovat maukasta lisää illallispöytääsi. Tämä helppo texmexruokalaji sopii kiireisiin arkipäiviin, kun kaipaat nopeaa makuelämystä. Fajitat ovat peräisin Teksasin etelä- ja länsiosien karjatiloilta. Liha on perinteisesti leikattu suikaleiksi ja kypsennetty avotulella. Maista herkullisia fajitoja ja nauti tästä modernisoidusta cowboyklassikosta yhdessä perheen kanssa.
Jos etsit muita erinomaisia ruokia, kokeile herkullista voikanaa tai helppoja tonnikalawrappeja.
Täyte marinoidusta kanasta ja kasviksista
Pyörittele herkullisia kananrintasuikaleita, kirkkaanpunaisia paprikoita sekä sipuleita maukkaassa marinadissa, joka on sekoitus öljyä, tomaattipyreetä, limetin mehua, suolaa, paprikaa ja muita kuivia mausteita. Tämä seos kuorruttaa ja pehmentää kanan ja kasvikset antaen niihin täyteläisiä texmexmakuja. Paista marinoituja kanasuikaleita ja kasviksia pannulla ja anna ihanien aromien täyttää keittiösi. Tuloksena on rapea mutta mehukas koostumus, jossa paprika, sipuli ja kanasuikaleet erottuvat edukseen. Saat herkullisen makuelämyksen jokaisella suupalalla.
Mitä tarjoilla fajitojen kanssa?
Tarjoile fajitoja klassisten lisukkeiden, kuten crème fraîchen ja salsan, kanssa. Crème fraîche antaa kermaisen, kirpeän vivahduksen, kun taas salsa tuo tuoreita ja mausteisia makuja. Tarjoile lisäksi myös juustoa, joka antaa ruokalajille täyteläistä makua sulaessaan fajitan sisään.
Raikas jicamaslaw eli pikkujamssipavuista valmistettu salaatti on suosittu lisuke, joka tuo ateriaan virkistävää ja rapeaa kontrastia. Oheen sopii myös maissi-mustapapusalaatti, joka tarjoaa yksinkertaisen mutta värikkään ja koostumukseltaan monipuolisen lisukkeen.
Viimeistele tuoreella korianterilla tai limetillä, jotka täydentävät fajitojen makuja. Nämä mausteet antavat makua ja tekevät ruokalajista visuaalisesti houkuttelevan. Kermaisen ja pirteän lisän saat lisäämällä päälle nokareen guacamolea, fajitojen rakastettua lisuketta.
Tee siitä omanlaisesi
Valmista fajitasit omaan tyyliisi lisäämällä tai vaihtamalla ainesosia.
Mausta kanasuikaleet mausteseoksella, johon on sekoitettu loraus appelsiinimehua, jotta saat mureaa, maukasta lihaa. Marinoi kanaa vähintään 30 minuuttia tai yön yli jääkaapissa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Appelsiinimehu antaa hellävaraista makeutta ja auttaa pehmentämään lihaa tehden siitä mehukasta ja täyteläisen makuista kypsennettäessä. Mehu myös parantaa kanan karamellisoitumista kypsennyksen aikana. Voit kokeilla muita mehuja, kuten ananas-, omena- tai mangomehua.
Jos pidät vähemmän tulisesta ruoasta, vähennä jauhetun chilin ja savupaprikan määrää mausteseoksessa. Jos haluat enemmän tulisuutta, lisää näitä mausteita enemmän tai sekoita joukkoon tuoretta chiliä. Saat fajitoihin voimakkaampaa makua ripauksella cayennepippuria.