Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit

50 minuuttia
Porkkanamuffinit ovat lämmittävien mausteiden, porkkanan ja omenan herkullinen yhdistelmä, jotka sopivat pääsiäisen kahvihetkiin. Nämä herkut tuovat kevään jälkiruokapöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/porkkanamuffinit/

Tee näin:

Porkkanamuffinit
  • Kuumenna uuni 180 °C:een.
  • Vuoraa muffinssipelti leivinpaperilla.
  • Kuori, pese ja hienonna porkkanat raasteeksi.
  • Pilko saksanpähkinät.
  • Vatkaa kulhossa voi, sokeri ja vanilja kuohkeaksi.
  • Sekoita joukkoon kaneli, muskottipähkinä, inkivääri ja omenasose tasaiseksi, lisää sitten munat yksitellen.
  • Kääntele sekaan 180 g raastettua porkkanaa.
  • Toisessa kulhossa sekoita jauhot, 50 g pilkottuja saksanpähkinöitä, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
  • Kääntele taikinan mukaan.
  • Täytä muffinssivuoat ¾ täyteen ja paista uunissa 17-20 minuuttia tai kunnes porkkanamuffinit ovat kuivia päältä ja kevyesti ruskistuneet.
  • Anna jäähtyä kokonaan.
Porkkanamuffinien kuorrute
  • Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri.
  • Lisää kuorrutus jäähtyneiden porkkanamuffinien päälle viistolla palettiveitsellä tai voiveitsellä.
  • Koristele lopuilla porkkanoilla ja saksanpähkinöillä.
Valmis!
Vinkki

Anna kaikkien ainesosien olla huoneenlämpöisiä varmistaaksesi, että ne on helppo vatkata yhteen. Tämä on erityisen tärkeää kuorrutetta varten, sillä saatat kohdata paakkuja tai joudut vatkaamaan liian kauan, mikä pilaa rakenteen, jos tuorejuusto on liian kylmää. Voit aina antaa valmiin kuorrutteen levätä jääkaapissa ja viilentyä hieman 30 minuuttia ennen porkkanamuffinien koristelua. Voit leipoa porkkanakakkumuffinssit edellisenä päivänä säästääksesi aikaa. Näin sinun ei myöskään tarvitse odottaa niiden jäähtymistä. Suosittelemme kuitenkin lisäämään kuorrutuksen lähellä tarjoiluaikaa, jotta porkkanamuffinit eivät muutu veteliksi.

Ainekset

Porkkanamuffinit
Porkkanoita
200 g
Saksanpähkinöitä
80 g
120 g
Sokeria
120 g
Vaniljatangon siemenet tai 1tl vaniljauutetta
1
Jauhettua kanelia
2 tl
Muskottipähkinäjauhe
½ tl
Jauhettua inkivääriä
½ tl
Omenasosetta
150 g
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
250 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Ruokasooda
½ tl
Suolaa
½ tl
Porkkanamuffinien kuorrute
Tuorejuustoa
250 g
Tomu sokeria
50 g
Lisää herkullisia ideoita

Porkkanamuffinit hurmaavat helppoudellaan, sekä maullaan

Jos etsit jotain makeaa mausteisella potkulla, nämä porkkanamuffinit ovat hyvä vaihtoehto. Koristeltuina tuorejuustokuorrutteella, saksanpähkinöillä ja raastetulla porkkanalla, ne näyttävät ihanilta ja maistuvat uskomattoman hyviltä. Mikäli makeanhimo yllättää, on porkkanamuffinit oiva vaihtoehto sillä ne ovat helppoja, sekä nopeita valmistaa.

Omenasoseella makeutettu ja hienostuneesti maustetut porkkanamuffinit maistuu jokaiselle

Nämä pienet porkkanamuffinit on makeutettu omenasoseella ja maustettu hienostuneella mausteseoksella. Omenasose tuo luonnollista makeutta ja varmistaa, että jokainen porkkanamufifni on ihanan mehevä, luoden hennon murumaisen rakenteen ja luonnollisen makeuden, joka korostaa porkkanoiden makeutta ja tasapainottaa mausteita. Kaneli, muskottipähkinä ja inkivääri lisäävät lämmintä, lohduttavaa ja aromaattista syvyyttä, tuloksena cupcakessa on täydellinen makeuden ja mausteisuuden tasapaino ylellisen pehmeällä ja kostealla rakenteella.

Klassinen kuorrutus ja pilkotut saksanpähkinät

Et voi mennä pieleen klassisella tuorejuustokuorrutteella. Vain muutamien ainesosien avulla se on yhtä yksinkertainen kuin se on herkullinen, tarjoten kevyen ja ilmavan rakenteen sekä vastustamattoman, makean maun. Se sopii melkein minkä tahansa kakun kanssa, mutta se on erityisen suosittu erilaisten porkkanakakkujen kanssa, mukaan lukien tämä porkkanamufifni-resepti. Makea kuorrutus täydentää lämpimiä mausteita ja makeita porkkanoita kakuissa, luoden ihastuttavan kuorrutuksen, jota et halua jättää väliin.

Kuorrutuksen päälle ripaus raastettua porkkanaa ja pilkottuja saksanpähkinöitä varmistaa, että palaat hakemaan lisää. Porkkanat lisäävät raikasta, hieman rapeaa ja mehukasta puraisua, kun taas saksanpähkinät tuovat ihastuttavaa rousketta ja pähkinäistä, rikasta ja hieman karvasta makua täydentämään cupcakejen ja kuorrutteen makeutta. Lisäksi molemmat auttavat kohottamaan porkkanakakku cupcakejen ulkonäköä.

Tutustu muihin resepteihimme tuorejuustokuorrutteella, kuten mehevään porkkana-suklaakakkuumme, pääsiäismuffinsseihimme ja porkkanakakkuumme taateleilla.

Porkkanamuffinit on ihana tarjoiltava iltapäivän kahvihetkiin

Porkkanamuffinit ovat ihanteellinen tarjoiltava, sillä jokainen voi helposti napata yhden ja nauttia siitä ilman leikkaamista ja tarjoilua. Kostean pohjansa, rikkaan tuorejuustokuorrutteensa ja ihastuttavien mausteidensa ansiosta sekä lapset että aikuiset rakastavat niitä. Tarjoile niitä esimerkiksi pääsiäisenä tai syntymäpäivinä.

Kokeile porkkanakakun klassikoita

Voit lisätä kaikki porkkanakakun klassikot tähän porkkanamuffini-reseptiin, antaen sinun kokeilla ja tehdä omia ehdottomia suosikkejasi. Resepti sisältää jo useimmat klassiset mausteet, mutta voit kokeilla lisätä kardemummaa pyöristämään makuja.

Muita klassikoita ovat rusinat, suklaapalat tai -lastut ja erilaiset pähkinät, kuten esimerkiksi hasselpähkinät, saksanpähkinöiden lisäksi tai sijaan. Rusinat tuovat purutuntumaa ja luonnollista makeutta jokaiseen haukkaukseen, täydentäen cupcakejen hienovaraista mausteisuutta, kun taas suklaa tuo rikkaan, herkullisen elementin. Nämä antavat porkkanamuffineillesi täyden porkkanakakku-kokemuksen, tarjoten klassisen ja herkullisen maun ja rakenteen.