Porkkanakakku
Arvioi (444)

Porkkanakakku

Tämä herkullinen ja suosittu kakku tulee Yhdysvalloista. Porkkanakakkuun kuuluu tietenkin tuore porkkanaraaste ja raikas tuorejuustokuorrute. Kokeile!

Reseptistä valmistuu 20 palaa

Ainekset

  • 300 g porkkanoita
  • 100 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia

Kuorrutus

  • 50 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 12 dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään, ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Myös noin 25x30cm-kokoinen vuoka tai muotti käy. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa kakku 20:ksi ruuduksi. Nauti!