Lehdistötiedote

Arla tuo pakkauksiinsa Suomen ensimmäisen riippumattoman eläinten hyvinvointimerkin

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Suomeen on saatu uusi elintarvikepakkauksiin tarkoitettu eläinten hyvinvointimerkki ELVI. Maitopurkissa merkki kertoo, että tuotteessa käytetty maito on tuotettu tiloilla, joissa lehmien hyvinvointi todennetaan säännöllisesti riippumattomilla auditoinneilla. ELVI-merkin kriteerit koostuvat vahvan tieteellisen pohjan omaavan eläinten hyvinvointiprotokollan WelfareQualityn vaatimuksista, korkeista eläinten terveyden ylläpitovaatimuksista ja ELVI-merkin omista vaatimuksista.

ELVI on Suomen ensimmäinen riippumaton eläinten hyvinvointimerkki. Se on kehitetty eläinten hyvinvoinnin todentamiseen ja edistämiseen. Merkkiä hallinnoi Finwelfare Oy, jonka hallitus koostuu eläinten hyvinvoinnin asiantuntijoista ja tutkijoista.

– Eläinten hyvinvointi on suomalaisille tärkeää ja niin myös meille. Sitoutumisemme kestävään kehitykseen ja eläinten hyvinvointiin alkaa maitotiloilta, ja tämän vuoksi olemme myös osallistuneet suomalaisen hyvinvointimerkin kehitystyöhön. Pilotoimme sitä tuotteissamme vuonna 2020 yhdessä muiden yritysten kanssa, kertoo Arla Suomen vastuullisuusjohtaja Saara Azbel.

Arla ottaa ELVI-merkin käyttöön ensi kesänä

Arla tuo uuden ELVI-merkin aluksi maitoihin, joissa on Arlan Vapaat ja laiduntavat lehmät-merkki. Lisäksi ELVI on tulossa Arlan luomumaitoihin sitä mukaa kun pakkauksia uudistetaan. Ensimmäiset ELVI-merkit alkavat näkyä Arlan tuotteissa alkukesästä.

– Kaikilla Arlalle maitoa tuottavilla tiloilla noudatetaan lainsäädännön ja Arlan omia korkeita eläinten hyvinvointistandardeja. ELVI-merkillä haluamme nostaa tämän paremmin esille. Merkin riippumattomuus ja vahvat asiantuntijavoimat takaavat suomalaisille sen, että sen viestiin voi luottaa, Azbel toteaa.

Ollakseen ELVI-maitotila tilan on oltava saavuttanut WelfareQuality-auditoinnin neliportaisen arviointijärjestelmän ylin erinomainen tai toiseksi ylin edistyt taso. Tila on myös sitoutunut eläinlääkärin vuosittain tekemiin nautojen ennaltaehkäisevän terveydenhuollon käynteihin Naseva-seurantajärjestelmässä sekä ELVI-merkin lisävaatimuksia koskevaan tarkastuskäyntiin.

Erityiseksi WelfareQuality-menetelmän tekee se, että hyvän ruokinnan, kasvuympäristön ja terveyden lisäksi hyvinvointia arvioidaan eläintä tarkkailemalla. Tällöin huomiota kiinnitetään eläimen käyttäytymiseen kuten sosiaalisuuteen ja tunnetilaan sekä suhteeseen ihmisen ja eläimen välillä. Auditointeja tekevät eläinlääkärit ja eläinten käyttäytymisen asiantuntijat.

– Kun näkee ELVI-merkin maitopurkissa, tietää, että maidon tuottaneiden tilojen lehmät voivat hyvin, Azbel tiivistää.

Lisätiedot:

elvimerkki.fi

Vastuullisuusjohtaja Saara Azbel, Arla Oy
saara.azbel@arlafoods.com
Puh. 040 533 5119

Arla Oy on paikallinen maitoalan suunnannäyttäjä ja rehti kumppani niin maidontuottajille kuin asiakkaille. Kuluttajille tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen. Yrityksessämme työskentelee 390 henkeä. Liikevaihtomme oli 316 miljoonaa euroa vuonna 2021. Arla Suomi -yhteistyöryhmä kattaa yhdeksän meijeriä ja yli 400 suomalaista maitotilaa. Arla Oy kuuluu kansainväliseen Arla Foods -konserniin. Yhdessä luomme kestävää tulevaisuutta, jossa planeettamme ja ihmiset voivat hyvin. www.arla.fi

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos