Lehdistötiedote

Uudellamaalla tuotetun Arlan uuden Lähitilan maidon lehmät laiduntavat kesällä ja ulkoilevat talvella

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Suomen uusi Lähitilan maito Uudeltamaalta tuotetaan neljällä valitulla tilalla, joilla lehmät laiduntavat kesäisin ja ulkoilevat talvisin. Nämä tilat ovat Hällforsin tila Lapinjärvellä, Peltomäen tila Myrskylässä, Franzenin tila Askolassa ja Latolan tila Mäntsälässä.

– Maidon matka tilalta meijeriin ja ruokapöytään on lyhyt. Lähitilan maito Uudeltamaalta pakataan Sipoon meijerissämme ja sitä myydään Uudenmaan alueen vähittäiskaupoissa, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Laura Kandell Arlalta.

Uudenmaan lähitiloilla lehmät laiduntavat kesäisin ja voivat ulkoilla sään salliessa myös talvisin. Lehmät asuvat pihattonavetassa, jossa ne pääsevät vapaasti liikkumaan. Laiduntava lehmä elää vielä vapaammin kuin vapaaksi lehmäksi kutsuttu lehmä, joka sekin asuu pihatossa, muttei voi mennä halutessaan ulos laiduntamaan eikä välttämättä navetan ulkopuolelle jaloitelemaan.

Hällforsin tilan maidontuottaja Crista Hällfors kertoo, että kesäisin lehmät saavat kulkea navetasta laitumelle ja takaisin juuri silloin, kun ne haluavat.

– Lehmät viihtyvät laitumella etenkin viileinä kesäpäivinä ja -öinä, mutta helteellä ja sateella ne ovat usein mieluummin sisällä. Syksyä kohti mentäessä ja talvisin lehmät oleilevat enimmäkseen sisällä. Tuolloinkin avaamme navetan ovet ja lehmät voivat astella ulos jos haluavat. Vapaus liikkua ja laiduntaa tukee lehmien hyvinvointia monella tapaa, Hällfors sanoo.

Elämästä Uudenmaan lähitiloilla voi lukea Lähitilan maidon purkeista, joissa maidontuottajat esittäytyvät piirroskuvissa avaten samalla työskentelyfilosofiaansa.

– Meille on tärkeää, että voimme esitellä Lähitilan maidon maidontuottajia ja heidän osaamistaan. Kuluttajat arvostavat mahdollisuutta ostaa juuri tietyillä tiloilla, lähellä tuotettua kotimaista maitoa. Myös maidontuottajasta on mukava tietää tarkalleen, mihin tuotteeseen tilan maitoa käytetään, Kandell sanoo.

Arlan Lähitilan maito Uudeltamaalta pakataan litran maitopurkkiin, jonka raaka-aineet ovat 100-prosenttisesti puupohjaisia. Saatavilla on rasvaton maito ja kevytmaito.

Lisätiedot:

Laura Kandell
Brand & Category Manager
laura.kandell@alrafoods.com
+358 50 5028343

Sirpa Rinne
Viestintäjohtaja
sirpa.rinne@arlafoods.com
+358 400 685975

Arla Oy: Olemme paikallinen maitoalan suunnannäyttäjä ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme kuluttajille luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen. Meillä työskentelee 350 henkeä ja liikevaihtomme oli 333 miljoonaa euroa vuonna 2019. Yrityksemme kuuluu kansainväliseen Arla Foods -konserniin, jonka tavoitteena on olla hiilineutraali meijeri vuoteen 2050 mennessä. Me Suomessa aiomme saavuttaa tavoitteen etuajassa. Arla Suomi -yhteistyöryhmään kuuluu 10 yhteistyömeijeriä ja 500 maidontuottajaa eri puolilla Suomea. www.arla.fi

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos