Lehdistötiedote

​Arla pienentää jälleen pakkaustensa ympäristövaikutusta: KESO®-rasia on nyt kartonkia

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arlan tavoitteena on olla hiilineutraali meijeri. Siksi se on avannut maitoketjunsa kaikki vaiheet lehmästä kuluttajaan, tunnistanut ilmastovaikutukset ja vähentää päästöjään konkreettisilla teoilla. Näitä tekoja ovat esimerkiksi ilmastoystävällisemmät pakkaukset. Uusin tulokas parempien pakkausten joukossa on kartonkiin kääritty KESO®-raejuustokippo, jossa muovin määrää on vähennetty reilusti.

Arla vähentää muovia ja fossiiliperäisiä materiaaleja kaikkialla, missä se on mahdollista. Pakkauksissa käytetään mahdollisimman paljon uusiutuvia materiaaleja ja tavoitteena on, että pakkaukset on helppo kierrättää käytön jälkeen. Tyhjä pakkaus on arvokasta raaka-ainetta. Siitä voidaan tehdä jotain uutta osana kiertotalouden sykliä.

Vuosi sitten Suomeen tuli 40 miljoonaa ympäristön kannalta parempaa pakkausta, kun Arla alkoi pakata maitoa ja jogurttia 100-prosenttisesti puupohjaisiin, uusiutuvista raaka-aineista valmistettuihin harjakattopakkauksiin ja toi markkinoille kansineen kartonkikeräykseen sopivat Luonto+ -jogurttipikarit. Jo tätä ennen luomumaito ja Lähimaito Uudeltamaalta on pakattu ruskeaan valkaisemattomaan kartonkipurkkiin, jonka hiilipäästöt ovat 33 % tavallista maitopurkkia pienemmät.

Uudella KESO®-purkilla on 60 % pienempi ilmastovaikutus

Arla KESO® on ollut pohjoismainen ja suomalaisten lempituote jo vuosikymmenien ajan. Siinä on monipuolisesti eri ravintoaineita, ja se sopii moneen makuun ja käyttöön. Proteiinirikasta suosikkia eivät vaihtuvat ruokatrendit hetkauta, mutta tuote pysyy ajassa kiinni. Nyt se on saanut ympäristöystävällisemmän pakkauksen, kun muoviset rasiat on vaihdettu puupohjaisiin kartonkipakkauksiin.

Uudet pakkaukset otetaan käyttöön 200 ja 450 gramman KESO®-tuotteissa. Rasiat valmistetaan paperikuidusta, jonka raaka-aine saadaan pohjoismaisista, FSC-sertifioiduista metsistä. Nestettä sisältävissä kartonkipurkeissa on oltava muovilla vahvistettu sisäpuoli, jotta pakkaukset pysyvät tiiviinä ja vakaina. Rasian pääraaka-aine on kuitenkin paperikuitu, joten se voidaan kierrättää kartonkikeräykseen.

Uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetut rasiat vähentävät fossiilisen muovin tarvetta ja pienentävät ilmastovaikutusta jopa 60 % verrattuna vanhoihin muovirasioihin.

Paras pakkaus kiertää uuteen käyttöön

Arlan tavoitteena on, että jokainen pakkaus pääsee uuteen käyttöön kierrätyksen kautta.

– KESO® on yksi suosituimmista tuotteistamme ja on selvää, että haluamme pienentää sen ilmastovaikutuksia. Pyrimme aina löytämään parhaat olemassa olevat pakkausratkaisut ja siten auttamaan kuluttajia tekemään entistä parempia valintoja arjessa, kertoo Arla Suomen Brand & Category Manager Laura Kandell.

Samalla kun rasioista tehtiin ympäristöystävällisempiä, ne päivitettiin selkeämmällä ja modernimmalla ilmeellä. KESO®-pakkaukset uudistuvat vielä lisää lähitulevaisuudessa: alumiinista valmistetut foliokannet on tarkoitus vaihtaa. Lisäksi polystyreeniset muoviset päällyskannet pyritään korvaamaan PET-kansilla, joita voidaan kierrättää nykyisiä kansia vieläkin tehokkaammin.

KESO® on Arla Foodsin rekisteröity tuotemerkki.

Lue lisää KESO®-raejuustosta

Lisätiedot:

Laura Kandell
Brand & Category Manager
+358 50 502 8343

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa kansainvälistä Arla Foodsia. Arla Suomi -yhteistyöryhmässä on 10 yhteistyömeijeriä ja 500 maidontuottajaa, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos