Lehdistötiedote

​Mitä rintasyöpäleikkaus tekee minäkuvalle? Ihana Nainen -näyttelyn teokset tutkivat ihmisen kokonaisvaltaista kauneutta

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Rintasyövän läpikäynyt Marjut Keski-Korpi poseerasi elävänä mallina Vapaan taidekoulun opiskelijoille. Ihana Nainen -näyttely avataan Roosa nauha -päivänä perjantaina 12.10. Sanomatalossa, missä teokset ovat esillä viikon ajan. Maalaukset tutkivat kauneutta, joka kumpuaa usein ulkoisen olemuksen lisäksi jostain syvemmältä - ihmisen persoonasta, kokemuksista ja asenteesta.

Oman kehon muutos on aina vaikea asia. Moni rintasyöpään sairastunut joutuu käymään läpi leikkauksen, joka jättää jälkeensä pysyvän muiston sairaudesta. Ihminen voi kuitenkin olla monella tapaa ihana, vaikka keho ja mieli olisivatkin kokeneet kovia.

Vapaan taidekoulun opiskelijat lähtivät tutkimaan ihmisen kokonaisvaltaista kauneutta maalaamalla rintasyövän läpikäyneen Marjut Keski-Korven. Häneltä jouduttiin syövän takia poistamaan toinen rinta kokonaan. Tilalle laitettiin silikonirinta.

– Moni ajattelee, että nyt kun syöpä on selätetty, kaikki on hyvin. Siihen liittyy kuitenkin paljon muutakin kuin itse sairastaminen - minäkuvan muutokset ja kaikki muu, Marjut kertoo. Hänestä on tärkeää puhua aiheesta avoimesti:

– Haluan olla mukana näyttämässä, ettei syöpä ole mikään häpeän asia. Kenenkään ei pidä piilotella itseään sairastumisen takia.”

Ihana Nainen -näyttelyn teoksissa heijastuvat niin taiteilijoille Marjutin kohtaamisesta välittynyt tunne kuin heidän omatkin kokemuksensa.

– Tämä on ollut erittäin mielenkiintoinen projekti, joka käsittelee hienolla tavalla elämän ristiriitaisuutta. Kauneus ei ole yksiselitteinen käsite, vaan sillä on monia sävyjä, kuvailee Vapaan Taidekoulun rehtori Paavo Paunu.

Katso koskettava video Marjutin kohtaamisesta taiteilijoiden kanssa tästä.

Projektin sponsori Arla Ihana on mukana Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksessä, jonka avulla tuetaan naisten syöpien tutkimusta. Arla Ihana haluaa lisäksi olla mukana lisäämässä tietoisuutta:

– Rintasyöpä koskettaa lähes jokaista suomalaista jollain tasolla. Rankkojen kokemusten ei tarvitse viedä meiltä sitä kaikkea kaunista, mitä me olemme. Jokainen on ihana juuri sellaisena kuin on. Siksi meistä on tärkeää olla tukemassa myös aiheesta keskustelua, päättää Arla Ihanan Brand & Category Manager Betina Karvinen.

Lisätiedot:

Betina Karvinen
Brand & Category Manager, Arla Ihana
+358 50 5644 927
betina.karvinen@arlafoods.com

Sirpa Rinne
Viestintäjohtaja
+358 400 685 975
sirpa.rinne@arlafoods.com

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. Yhteensä 550 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos