Uutiset

Arla luomumaito sai vertaisensa purkin - Sataprosenttisesti uusiutuvaa materiaalia

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arlan luomumaidot pukeutuvat lokakuussa ensimmäisenä Suomessa täysin uudenlaisiin, ekologisiin pakkauksiin. Uuden valkaisemattoman nestekartonkipakkauksen hiilijalanjälki on 33 prosenttia pienempi kuin perinteisen maitopakkauksen. Se tarjoaa luomua arvostavalle kuluttajalle yhden mahdollisuuden lisää tehdä vastuullisia kulutusvalintoja.

Luomumaidot uusissa pakkauksissaan ovat kaupoissa lokakuun ensimmäisellä viikolla. Ne tunnistaa luonnollisesta ruskeasta väristä, sillä kartongin valmistuksessa ei ole käytetty valkaisua. Koska pakkaus on 4,8 prosenttia kevyempi, siihen kuluu 4,8 prosenttia vähemmän materiaalia kuin tavanomaisiin nestekartonkipakkauksiin.

Arla luomumaitojen pakkaus valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista materiaaleista. Pakkaus on uusiutuvaa puukuitua ja sen päällystyksessä on käytetty uusiutuvista raaka-ainelähteistä valmistettua muovia. Uudenlaisten valmistusratkaisujen ansioista Arlan luomumaitojen pakkaus jättää 33 prosenttia aikaisempaa pienemmän hiilijalanjäljen. Euroopan ekologisimman pakkausmateriaalin ovat kehittäneet yhteistyössä Elopak ja Stora Enso.

"Luomumaitojen uusi pakkaus on todistettavasti ekologinen innovaatio, joka säästää ympäristöä. Maito on Suomessa käytetyimpiä luomutuotteita, joten olemme iloisia voidessamme tarjota kuluttajille ympäristön kannalta paremman pakkausvaihtoehdon", sanoo tuoteryhmäpäällikkö Sanna Heikfolk Arlalta.

Maidon säilyvyyden kannalta ruskea nestepakkauskartonki on yhtä hyvä valinta kuin valkaistu pakkauskin. Se suojaa maitoa valolta jopa valkaistua pakkausta paremmin. Vaikka pakkaus on aikaisempaa kevyempi, sen käyttöominaisuudet ovat yhtä hyvät kuin ennenkin. Uusi pakkaus voidaan kierrättää samalla tavalla kuin perinteinen maitopakkaus.

Myöhemmin uudet, ekologisemmat pakkaukset saatetaan ottaa käyttöön valikoidusti myös Arlan muissa maitotuotteissa.

"Vastuullisuus ja ekologisuus ovat meillä Arlalla tärkeitä arvoja. Pyrimme tekemään uudistuksia tuotteidemme koko elinkaareen. Jos voimme askel askeleelta tehdä tuotteissamme ja niiden pakkauksissa parempia valintoja, se askel kannattaa ottaa", Heikfolk toteaa.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Liittyvä Dokumentit