Lehdistötiedote

​Arlalaiset pyöräilevät apua syöpää sairastaville lapsille

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Auttaminen, kunnon parantuminen, uudet ystävät, ilo. Siinä pari hyvää syytä, jotka ajavat ihmistä pyöräilemään 1 200 kilometriä Pariisiin joka vuosi. Pyöräilemällä kerätään rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Suomessa 150 lasta sairastuu syöpään vuosittain ja arlalaiset Mervi Schultz ja Rasmus Diesen haluavat kantaa kortensa kekoon.

Iloinen kaksikko harppoo Arlan kuntosalille Sipoossa ja vaihtaa ylleen viime vuoden Rynkeby-paidat. Tämänvuotiset univormut on vielä saamatta, sillä sponsorihankinta on kesken. Pyöräilyyn osallistuu Arlalta yhteensä viisi henkilöä.

”Arla Suomi on muuten yksi tämän vuoden sponsoreista ja olemme siitä todella ylpeitä! Tiimi saa sekä rahallista tukea että hyviä eväitä matkan varrelle”, Mervi ja Rasmus hehkuttavat.

Mervi on aina harrastanut paljon urheilua. Nuorena hän kilpaili menestyksekkäästi telinevoimistelussa ja nykyään hän harrastaa monipuolisesti niin hiihtoa, rullaluistelua kuin retkiluisteluakin. Oman kunnon ylläpitäminen oli auttamisen lisäksi syy lähteä mukaan.

”Sinun pitää tehdä sitten tuplatyö niihin nuorempiin verrattuna sanoi veljeni, kun kuuli minun lähtevän mukaan ja tottahan se on. Olen meidän porukan seniori, 62-vuotias ensi kuussa”, kuusi kertaa viikossa treenaava Mervi kertoo nauraen.

Rasmus lähti mukaan kaverin houkuttelun ansiosta ja hakemuksen perusteella paikka joukkueeseen aukesi. Joukkueeseen valitaan mielellään ihmisiä eri ammateista ja eri osaamistaustoilla, sillä kaikki tehdään talkoovoimin.

”Halusin laittaa oman kropan kuntoon ja tarvitsen siihen tavoitteellista treenaamista ja sitä, että joku sparraa vieressä. Hyväntekeväisyys on lisäksi ollut aina lähellä sydäntä ja kun on omia lapsia niin tietää, kuinka haastavaa on sovittaa kaikki yhteen, saati sitten jos lapsi sairastaa syöpää.” Rasmus kertoo.

Yhdessä maaliin

”Missä kävisit muutoin yksin 20 kilometriä kävelemässä?”, kysyy Rasmus nauraen. Ja tottahan se on, yhdessä tekeminen on Team Rynkebyn suola. Kyse ei ole pelkästään yhdestä viikosta pyöräilemässä vaan vuoden mittaisesta matkasta yhdessä oman tiimin kanssa.

”Tähän jää koukkuun. Olisin valmis maksamaan vaikka tuplasti tästä kokemuksesta, sillä rahalla tätä ei voi mitata. Olen myös huomannut, että samanhenkiset ihmiset hakeutuvat tähän mukaan”, Mervi hehkuttaa.

Matkalla ei ole häpeäksi väsähtää ja valmentajan mukaan kaikki asiaan sitoutuvat jaksavat matkan taittaa. Tiimit sitoutuvat pyöräilemään ennen varsinaista h-hetkeä 2 500 km pääsiäisen jälkeen ja Pirkan pyöräily on kaikille pakollinen.

”Valmentajan sanoin, kyllä raatoauto korjaa, jos kova väsy tulee!”, Mervi ja Rasmus nauravat.

Myös muutoksia elämään on tullut. Rasmus syö vähemmän ja treenaa systemaattisemmin. Mervin treeni on monipuolistunut paljon.

”Valmentaja sanoi kuntotestin jälkeen, että kyllä sä ne mäet pääset ylös, mutta et sä Pariisiin asti pääse. Sanoin, että pitää sitten alkaa treenaamaan”, Rasmus lisää nauraen.

Kuvateksti: Arlalaiset Rasmus Diesen ja Mervi Schultz pyöräilevät heinäkuussa 1 200 km Pariisiin syöpää sairastavien lasten hyväksi.

Lisää Team Rynkebystä löydät tiimin internetsivuilta www.team-rynkeby.fi/

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 630 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaaressa. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja