Lehdistötiedote

Arla siirtyy vähittäiskaupassa kokonaan suomalaiseen maitoon

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arlan Suomessa tuotettua maitoa aletaan toukokuussa markkinoida kotimaisesta alkuperästä viestivän Maitoa Suomesta -tuoteperheen alla. Samaan aikaan kauppoihin tulevat myös paikallismaidot Uudeltamaalta ja Hämeestä.  Uudistuksen myötä kaksoisbrändi Arla Ingman poistuu käytöstä. 

Jatkossa rakennetaan vain yhtä vahvaa Arla-brändiä. Samalla yrityksen nimi Arla Ingman Oy Ab vaihtuu Arla Oy:ksi.

”Kaksoisbrändi Arla Ingman on ollut kuluttajien mielestä hämmentävä. Tuotteitamme ostetaan ja käytetään, mutta Arla tuotteiden takana on jäänyt kuluttajille etäiseksi ja tuntemattomaksi”, kertoo Arla Oy:n toimitusjohtaja Reijo Kiskola.

Maitoa Suomesta, Uudeltamaalta ja Hämeestä on kuluttajille vahva viesti maidon suomalaisesta alkuperästä.  Uudistus koskee maitojen lisäksi myös piimää ja kermaa. Viestiä tukee uusi, raikas pakkausdesign, joka on luotu yhteistyössä suomalaisten kuluttajien kanssa. 

Arlan vähittäiskaupoissa myytävä maito jatkossa suomalaista

Arlan suomalaisten maidontuottajien määrä on kasvanut alkuvuodesta noin kolmellakymmenellä tuottajalla. Arlalla on yhdessä yhteistyömeijereiden kanssa noin 630 tuottajaa. Maitomäärän lisääntyminen mahdollistaa sen, että kaikki tuoremaito, jota Arla myy vähittäiskaupoissa, on jatkossa kotimaista. Maidon tunnistaa Maitoa Suomesta, Uudeltamaalta ja Hämeestä -pakkauksissa. Arlalla on Sipoossa paikallinen tuotekehitysyksikkö, joka keskittyy tuoremaitotuotteiden, kuten ruoanvalmistustuotteiden, kehitykseen. Myös näiden tuotteiden raaka-aine on kotimainen maito.

Paikallismaidot lypsetään lähellä meijeriä

Arlan Maitoa Suomesta -tuotteen rinnalle maitohyllyihin tulevat paikallismaidot on lypsetty 50-75 kilometrin säteellä jalostavasta meijeristä. Maitoa Hämeestä -maidon takana on 57 tuottajaa Hämeestä ja maito pakataan Arlan yhteistyömeijerissä Hämeenlinnan Osuusmeijerissä. Uudenmaan paikallismaitoa toimittaa 37 maidontuottajaa ja se  pakataan Arlan Sipoon meijerissä. 


Lisätietoja:

Reijo Kiskola, toimitusjohtaja, puh. 040 559 7310 

Kuvassa maidontuottajamme Janne Näsi Hämeenlinnan Osuusmeijeristä. Kuva: Rob Orthén.

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa kansainvälistä Arla Foodsia, joka on maidontuottajien omistama osuuskunta. 600 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Hausjärvelle. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja