Uutiset

Arla Oy keskustelee maidontuottajiensa kanssa

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Tuottajamme Saija Härkänen on pyörittänyt Hagan tilaa Karjaalla vuodesta 2005 alkaen. Sukutilan jatkaminen sujui luonnostaan, sillä eläimet ovat aina olleet lähellä Saijan sydäntä. Ennen maidontuottajaksi ryhtymistä Saija toimikin lomittajana ja johtavana lomittajana.

Tuottajavaltuuston kautta tuottajien ääni kuuluviin

Hagan tilan 20 lehmän maito toimitetaan Arla Oy:n Sipoon meijeriin. Sipoon meijerin tuottajilla on oma valtuusto, jossa Saijakin on ollut mukana vuosina 2010-2013. Tuottajavaltuustossa ollaan pääsääntöisesti kolme vuotta, jonka jälkeen on seuraavien vuoro päästä vaikuttamaan valtuustoon. ”Aluksihan se oli aika uutta ja outoa, mutta kun valtuuston toimintaan pääsi mukaan, niin kyllä minä siitä tykkäsin.”

Tuottajavaltuuston jäsenet kokoontuvat kolme kertaa vuodessa keskustelemaan Sipoon meijerin
edustajien kanssa maidontuottajia koskevista asioista. Näin tuottajat pääsevät vaikuttamaan Arla Oy:n toimintaan. Muissakin Arla Oy:n tytäryhtiö- ja yhteistyömeijereissä on paikalliset tuottajavaltuustot.

”Saadaan myös tuottajan ääni kuuluviin sinne meijerille päin”, Saija kuvailee.

Saijaa miellytti tuottajavaltuustossa se, että jäsenet saavat ensimmäisenä tietää asioita meijeriltä päin ja pystyvät kertomaan tietoa eteenpäin muille Sipoon meijerin maidontuottajille. ”Kokouksissa tulee kuitenkin käytyä asiat laajemmin läpi kuin esimerkiksi tuottajakirjeessä.”  

Tutut kasvot helpottavat viestintää

Saija ottaa aktiivisesti yhteyttä Sipoon meijeriin. ”Vähintään kerran viikossa olen yhteydessä sinne päin, jos meijeristä ei soiteta. Näin yritän pysyä kartalla asioista.”

Tutut kasvot helpottavat Saijan mukaan soittamista meijerille. ”Yleensä puhun Jamin kanssa näistä maitotilauksista sekä muista yleisasioista, ja jos on jotain tärkeämpiä vaikka tuottajavaltuuston kokouksiin liittyen, niin soitan Kiskolan Reijolle.”

”Aina olen apua saanut tarvittaessa ja keskustelemalla olen saanut asioita järjestykseen”, Saija kuvailee.

Tuottajakirjeessä uutisia Arla Oy:stä

Arla Oy:n tuottaja voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse omaan meijeriin. Saija soittaa mieluiten, mutta lisäksi hän käyttää tuottajien Uuma-palvelua muun muassa tuotetilauksiin, tilityksiin sekä maidosta otettavien kokeiden tilauksiin.

Kerran kuukaudessa ilmestyvästä tuottajakirjeessä Saijaa kiinnostaa eniten kuukausiraportti meijerin vastaanottamasta maidosta. Lisäksi kirjeessä tiedotetaan muun muassa tuottajayhteyshenkilöiden lomista, uusista henkilöstön jäsenistä sekä muista Arla Oy:seen liittyvistä asioista. Tuottajakirjeitä ilmestyy myös muissa Arla Oy:n tytäryhtiö- ja yhteistyömeijereissä.

Saija on tyytyväinen siihen, että hän saa tarvittaessa nopeasti ja helposti tietoa meijeristään. ”Aina saman päivän aikana saa tavoitettua sen ihmisen ketä yrittää saada kiinni ja yleensä saa myös vastauksen kysymykseensä. Tai jos hän ei tiedä vastausta, niin hän osaa kertoa sen oikean henkilön kehen olla yhteydessä.”

 

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 630 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaareen. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille.Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja