Uutiset

Tuotanto pyörii kesälläkin - kiitos kesätyöntekijöiden

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Tuotanto on oleellinen osa Arla Ingmanin toimintaa, koska tuotannossahan käytännössä tehdään meidän tuotteitamme, kuten maitoja, jogurtteja ja rahkoja. Tuotannon osuus alkaa maidonvastaanotosta ja jatkuu prosessin kautta pakkaamoon, josta valmiit tuotteet sitten siirtyvät varastoon logistiikan huolehdittavaksi. Tuotannostakin löytyy siis erilaisia tehtäviä, jotka tarjoavat monelle nuorelle arvokasta kesätyökokemusta.

Tehtäviä maidon parissa

Tuomas Penttinen (kuvassa vas.) työskentelee kesän ajan maidonvastaanotossa, joka sopii hyvin hänen opiskelemaansa meijerialaan. Tuomaksen kesätyö maidonvastaanotossa on myös hänen ensimmäinen oikea kesätyökokemuksensa.

Maidonvastaanotossa maidonkuljetusautojen kuormat tarkastetaan ja tyhjennetään. ”Lähinnä työhöni kuuluu se, että automaation avulla tyhjennetään kuormat oikeisiin siiloihin. Eli tarkistetaan onko kuormassa esimerkiksi raaka-maitoa vai jotain muuta ja valitaan sen mukaan oikea siilo”, Tuomas kuvailee.

Tuomaksen työhön kuuluu myös erilaisten testien teko. Näitä ovat muun muassa antibioottitestien tekeminen sekä kemiallisten ja steriilien näytteiden otto, joista hän analysoi kemiallisen näytteen. Lisäksi Tuomas on auttanut tekemällä fosfataasitestejä. Käytännössä hän käyttää työssään paljon
tietokonetta ja testilaitteita.

Kun Tuomas toimii tuotannon alkupäässä, Matias Säynäväjärvi (kuvassa oik.) työskentelee tuotannon loppupäässä, eli pakkaamossa. Matiaksella on pitkä ura Arla Ingmanilla takana, sillä hän on ollut meillä kesätöissä jo useampana vuonna. Matias oli ensin pakkaajana, sitten koneenhoitajana ja nyt tänä kesänä hän toimii käynnissäpitäjänä maitokoneella.

Maitokoneella pakataan nimensä mukaisesti erilaisia maitoja. ”Maitokoneella teen vaihtoja ja kutsun tarvittaessa ongelmatilanteissa korjaajan”, Matias kuvailee.

Matias työskentelee myös paljon tietokoneella. ”Huolehdin tuotantopuolen SAP:sta, eli korjaan siellä kulutuksia ja määriä, jos on virheitä. Lisäksi pitää huolehtia mitä määriä eri systeemit, kuten koneen laskuri, laskevat yhteen.”

Monipuolista työtä rennossa työympäristössä

Yleisesti käynnissäpitäjän tehtävissä Matiasta miellyttää monipuolisuus ja ongelmat, joita pääsee ratkaisemaan. ”Erityisesti SAP:n käyttö kiinnostaa ja siitä on hyötyä koulun kannalta.” Matias opiskelee kauppatieteitä pääaineenaan tietojärjestelmätiede, joten hänkin saa oman alan työkokemusta meillä ennen valmistumistaan.

Tuomas puolestaan pitää erityisesti siitä, että maidonvastaanotossa pääsee juttelemaan kuljettajien kanssa. ”On ihan mielenkiintoista kuulla niiden juttuja ja kysellä miten tiloilla on mennyt”, Tuomas toteaa. Häntä miellyttää myös työilmapiiri: ”Täällä on ihan oikeasti rento työympäristö ja työkaverit.”

Reippaita kesätuurajia

Linjapäällikkö Kai Tuomaisen mukaan kesätyöntekijät ovat tärkeitä niin tuotannolle kuin koko yhtiölle. ”Kesätyöntekijät ovat tärkeitä vakiohenkilökunnan kannalta, näin he pääsevät vuosilomille. Myös yritykselle on tärkeää, että voimme tarjota nuorille kokemuksia työelämästä. Tuotannon tehtäviin on mahdollista päästä myös ilman aikaisempaa työkokemusta, jos on täysi-ikäinen ja suorittanut hygieniapassin.”

Kain mukaan tuotannon kesätyöntekijöiden kanssa on mennyt tänäkin vuonna hyvin. ”Kesätyöntekijät ovat olleet oma-aloitteisia, reippaita, joustavia ja noudattaneet ohjeita.”

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja