Uutiset

Iloista maitopäivää kaikille!

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel


Tänään vietetään maailman maitopäivää. Jo vuodesta 1954 asti on kesäkuun ensimmäisenä päivänä kiinnitetty huomio maidon merkitykseen terveyden ja ravitsemuksen edistäjänä. Nyt kysyimme maidontuottajaltamme mitä maito hänelle merkitsee.

”Maito on elinkeinoni. Toivon, että kotimaisella maidontuotannolla on tulevaisuus Suomessa”, kertoo liljendalilainen maidontuottaja Maria Rustanius. ”Maidontuottajana toivon, että myös kuluttajat ovat valmiita maksamaan kotimaisista maitotuotteista sellaista hintaa, joka riittää turvaamaan elinkeinomme." Tavallisen maidon lisäksi Maria tunnustautuu maustamattoman jogurtin suurkäyttäjäksi: ”Herkullinen sellaisenaan, hyvä pirtelöissä ja smoothiessa, mainio jälkkäreissä ja leivonnaisissa.”

Onnittelut myös uudelle Maitolähettiläälle!

Suomessa maitopäivään liittyy myös Maitotytön valinta. Uusi, järjestyksessä 35. maidon sanansaattaja, on 23-vuotias tuleva ravitsemusterapeutti Kati Riekkinen Rautavaaralta. Maitolähettiläs tunnetaan erityisesti maidon ravitsemuksen asiantuntijana ja sen valitsee Maito ja Terveys ry

Maito on monipuolinen ravintoaine, joka sisältää luonnostaan 18 niistä 22 tärkeästä ravintoaineesta, joita ihminen päivittäin tarvitsee. Esimerkiksi aikuinen tarvitsee 60-90 grammaa proteiinia päivittäin ja noin 25 grammaa saa puolesta litrasta nestemäisiä maitovalmisteita ja 2-3 viipaleesta juustoa. Lisätietoa maidon proteiineista ja muista monipuolisista ominaisuuksista saat Hyvinvointi-sivuiltamme.

Maailman maitopäivän viettoa koordinoi nyt kahdettatoista kertaa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO. Skål maidolle!

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja