Uutiset

Arla Ingmanin luomutuotteiden kysyntä yllätti positiivisesti

Arla Ingmanin kotimaisten luomumaitotuotteiden suosio on ylittänyt odotukset. Paljon ennakoitua suurempi kysyntä on aiheuttanut tilapäistä pulaa raaka-aineesta, mikä voi johtaa siihen, että jotkut luomutuotteistamme voivat hetkellisesti loppua kaupoista. 

Arla Ingmanin luomumaidon tuotannosta ja keräilystä vastaa yhteistyömeijeri Hämeenlinnan Osuusmeijeri, jonka toimitusjohtaja Risto Koski kertoo, että toimenpiteisiin luomumaitohankinnan lisäämiseksi on ryhdytty.

- Luomumaitotuottajamme tulevat lisäämään tuotantoaan, lisäksi olemme kiinnostuneita uusista tuottajista. Yhden uuden maitotuottajan kanssa on jo tehty sopimus, kertoo Risto Koski.  

Luomumaidontuotantoon siirtyminen vie oman aikansa
Tavanomaisesta maitotuotannosta luomumaidontuotantoon siirtyminen vie keskimäärin kolme vuotta kertoo Keski-Pohjanmaan ProAgrian luomuneuvoja Juha Tikkanen. Kun pellot siirretään luonnonmukaiseen viljelyyn, vasta niiden kolmannen vuoden sato on luomua. Tämän jälkeen karjan on oltava luomuhoidossa kuusi kuukautta, ennen kuin maitoa voidaan sanoa luomumaidoksi. Jos pellot ovat valmiiksi luomulla, siirtymäaika lyhenee kuuteen kuukauteen. Luomutuotantoon siirtyminen vaatii usein myös muutoksia navettoihin ja muihin tiloihin. 

Luomuhoidossa lehmät ruokitaan luonnonmukaisesti tuotetulla rehulla, jonka tuotannossa ei ole käytetty keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Lehmät saavat myös käyttäytyä lajille ominaisesti eli niillä on oltava riittävästi tilaa liikkua navetassa.

Kattava kotimaisten luomutuotteiden valikoima
Arla Ingman aloitti kotimaisten luomumaitotuotteiden valmistuksen syyskuussa 2011. Valikoima laajeni entisestään helmikuussa, jolloin markkinoille tuotiin muun muassa luomujogurtit, luomuvoi sekä vanhanajan täysmaito. Luomutuoteperhe on menestynyt, erityisesti vanhanajan luomutäysmaidon vastaanotto on ollut ihastunutta ja tuote on saanut paljon positiivista palautetta kuluttajilta.

Yhteydenotot
viestintäpäällikkö Outi Fagerlund, puh. 050 502 8395

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja