Uutiset

Arla Ingmanin emoyhtiöllä Arla Foodsilla fuusiosuunnitelmia Saksassa ja Isossa-Britanniassa

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Ingmanin emoyhtiöllä Arla Foodsilla on edessään merkittävä muutoksia Ison-Britannian ja Saksan markkinoilla. Suunnitteilla on kaksi fuusiota, jotka lisäisivät Arla Foodsin liikevaihtoa noin 1,2 miljardilla eurolla vuodessa. Fuusioiden myötä Arla Foodsin asema yhtenä Euroopan johtavista meijereistä vahvistuisi. Arla Foodsin omistajiksi tulisi myös brittiläisiä tuottajia.

Arla Foods julkisti fuusiosuunnitelmat saksalaisen Milch-Union Hocheifelin (MUH) ja brittiläisen Milk Linkin tänään. MUH on Saksan kahdeksanneksi suurin meijeri ja muun muassa Euroopan suurin UHT-maidon valmistaja. Milk Link on Ison-Britannian neljänneksi suurin meijeri. Meijeri valmistaa maitoa, kermaa ja juustoa ja on maan suurin juustonvalmistaja. 

- Sekä Milk Link että Milch-Union Hocheifel ovat vahvoja ja hyvin hoidettuja meijereitä. Meijereiden tuotevalikoiman avulla Arla Foodsin asema molemmissa maissa tulee vahvistumaan, sanoo Peder Tuborgh, Arla Foodsin pääjohtaja.

Maidontuottajat omistavat molemmat meijerit, kuten Arla Foodsinkin omistavat tuottajat.  Molemmat fuusiot edellyttävät kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lisätietoa Arla Foodsin fuusiosuunnitelmista Arla Foodsin kotisivulta (englanniksi)  http://www.arla.com/press/

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja