Lehdistötiedote

Arla Ingman aloittaa sulatejuustojen tuotannon Kuusamossa

Arla Ingmanin ja Kuusamon Osuusmeijerin omistama maidonjalostusyhtiö JK Juusto Kaira Oy aloittaa sulatejuustojen tuotannon Kuusamossa. Kuusamon juustolassa on jo aiemmin valmistettu kaikki Arla Ingmanin kotimaiset ns. keltaiset juustot, viipaleet ja raasteet. Sulatejuuston tuotannon keskittäminen Kuusamoon luo merkittäviä kustannussäästöjä. Tämän jälkeen koko Arla Ingmanin suomalaisten juustojen tuotanto on Kuusamossa.

Sekä juustontuotanto että -kulutus ovat hienokseltaan nousseet Suomessa viime vuoteen verrattuna. Suurinta kasvu on ollut rahkassa ja tuorejuustoissa. Samaan aikaan kotimaisten juustojen menekki on kuitenkin laskenut, ja tuonnin osuus jonkin verran kasvanut.

”Haastava markkinatilanne on vaikuttanut siihen, että tuotannon keskittäminen on katsottu tarpeelliseksi”, kertoo Arla Ingman Oy Ab:n tuotanto- ja logistiikkajohtaja Reijo Kiskola. ”Samalla pystymme suoraviivaistamaan koko juuston tuotantoprosessin ja tehostamaan tuotekehitystä, kun juustontuotannon osaaminen ja johtaminen on yhdessä paikassa.”

Juusto Kairan toimitusjohtaja Jouko Juntunen näkee sulatejuuston valmistuksen aloittamisen myönteisenä koko yhtiön kehittämiselle. Hän uskoo sen myös vahvistavan yhteistyötä maidontuottajien kanssa.

”Tämä on selkeä positiivinen viesti Pohjois-Suomen maidontuottajille. Koko juustoketjun keskittäminen Juusto Kairaan on luottamuksen osoitus ja myönteinen signaali kaikkien Arla Ingman –ryhmän meijereiden ja maidontuottajien näkökulmasta", toteaa Jouko Juntunen. "Ja ennen kaikkea luottamuksen osoitus Juusto Kairassa tehdylle työlle.”

Sulatejuuston tuotanto alkaa Kuusamossa maaliskuussa 2012. Juusto Kaira Oy:n tuotteiden raaka-aine on puhdas, pohjoissuomalainen maito. Yhtiö ostaa ja kerää maidon Kuusamon, Ranuan, Limingan, Paavolan sekä Ylivieskan meijereiden alueilta. Kuusamossa valmistetaan edam- ja emmental-juustoja, Pohjanpoika-kermajuustoa, Kuusamo-savujuustoa ja juustoviipaleita sekä -raasteita ja vuoden 2012 alusta myös sulatejuustoja.

Lisätietoja:
Reijo Kiskola, tuotanto- ja logistiikkajohtaja, Arla Ingman Oy Ab, puh. 040 559 7310
Jouko Juntunen, toimitusjohtaja, JK Juusto Kaira Oy, puh. 0500 125
Outi Fagerlund, viestintäpäällikkö, Arla Ingman Oy Ab, puh. 050 502 8395

Arla Ingman on yksi Suomen johtavista meijerialan yrityksistä, jonka tuotteet ovat Lähempänä Luontoa™.


Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja