Uutiset

Herkuttelujuustoja joulun ja uuden vuoden illanistujaisiin

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Juustot ovat maistuvaa ja helppoa tarjottavaa joulunajan kohtaamisissa ystävien ja sukulaisten kanssa. Juustolautanen erilaisine lisukkeineen ja juustoihin sopivine viineineen on pikkujoulujen tunnelmanluoja. Jouluaterialla taas erilaiset juustot maistuvat pääruoan jälkeisenä herkkuna ennen jälkiruokaa. Luomujuustomme Castello Brie -valkohomejuusto ja Castello Blue -sinihomejuusto sekä punakittihomejuusto Castello Marquis sopivat osaksi jouluista juustotarjotinta.

”Joulunajan juustotarjottimelle kuuluvat ehdottomasti erilaiset homejuustot”, kertoo tuote-esittelijämme Ritva Larinen. ”Kolme erilaista juustoa on hyvä määrä juustotarjottimelle. Kutakin juustoa kannattaa varata noin 30 grammaa ruokailijaa kohden”.
 
Juustolautaselle voi yhdistää myös muuta naposteltavaa: kuivatut hedelmät, etenkin taatelit, sopivat jouluiselle juustotarjottimelle. Ohuet piparkakut maistuvat etenkin sinihomejuuston kanssa. Hyviä lisukkeita ovat myös erilaiset hillot, esimerkiksi viikuna- ja mustaherukkahillo sekä pähkinät. Juustotarjottimella juustojen lisäksi tarjottavien herkkujen valinnassa kannattaa olla rohkea. Usein erikoiset makuyhdistelmät toimivat parhaiten.

”Herkuttelujuustojen tarjoilulämpötila on tärkeä, jotta juustojen maku pääsee hyvin esille. Juustot kannattaa ottaa vähintään tunti, mieluiten kaksi tuntia, ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Pidä juustoja tarjoiluhetkeen saakka omissa pakkauksissaan tai kelmun alla, niin juustot eivät pääse kuivumaan”, Ritva ohjeistaa.

Castello Brie Luomu 150 g

Castello Brie Luomu on pehmeä ja laktoositon luomuvalkohomejuusto, jossa on mieto ja täyteläinen maku. Brie on puolikiinteä juusto, joka kehittyy ajan myötä kermaisemmaksi. Maku on alkuun mieto ja hapahko, iän mukana syntyy aromaattisempia herkkusienenkaltaisia vivahteita. Brie sopii tarjottavaksi monenlaisten lisukkeiden kanssa.

Castello Blue Luomu 150 g

Castello Blue Luomu on pehmeän aromikas, runsasrasvainen, pinnalta ja sisältä homekypsytetty laktoositon luomusinihomejuusto. Tämä juusto sopii hyvin esimerkiksi tuoreiden viikunoiden, kuivattujen taateleiden tai aprikoosihillon kanssa tarjottavaksi. Yhdistelmästä tulee mukava sekoitus suolaisuutta ja makeutta.

Castello Marquis 150 g

Castello Marquis on täyteläinen ja aromaattinen oranssipintainen punakittihomejuusto. Tuoksu, maku ja kermaisuus kehittyvät ajan myötä. Castello Marquis -juustoa kannattaa tarjota kuivattujen hedelmien, kirsikoiden tai päärynöiden kanssa. Juusto on hyvää myös paahdetulla maalaisleivällä ilmakuivatun kinkun, aurinkokuivatun tomaatin ja tuoreen basilikan kera.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos