Lehdistötiedote

Arla Ingmanin maito on suomalaista

Mediassa on uutisoitu, että Valio hävisi Arla Ingmanille HOK-Elannon maitomarkkinat. Keskustelun kärki on myös muuttunut sellaiseksi, että HOK-Elannolle tämän sopimuksen myötä myymämme maito olisi ruotsalaista.

HOK-Elanto on ollut Arla Ingmanin maitoasiakas jo vuodesta 2001 lähtien. Nyt vuoden tauon jälkeen HOK-Elanto palasi uudestaan Arla Ingmanin asiakkaaksi. Tilaa maitohyllyillä ei voitettu ruotsalaisella maidolla vaan HOK-Elannolle myymämme maito on suomalaista.

Julkisessa keskustelussa Arla Ingmanin maito rinnastetaan ruotsalaiseen maitoon. Todellisuudessa Arla Ingmanilla on noin 1 100 suomalaista maidontuottajaa ja pääraaka-aineemme on edelleenkin kotimaassa tuotettu maito. Ruotsalainen Arla-maito tuotiin markkinoille vaihtoehdoksi muiden maitotuotteiden rinnalle ja sen osuus oli vuonna 2009 noin 20 miljoonaa litraa. Tämä edustaa yhtä prosenttia Suomessa tuotettavasta maidosta ja vajaat neljä prosenttia pakatusta maidosta. Osuus ei ole siis lukujenkaan valossa merkittävä.

Vuonna 2010 arvioimme myyvämme pakattua tuontimaitoa n. 30 miljoonaa litraa. Kokonaisuudessaan tuontimaidon merkitys suomalaisilla maitomarkkinoilla on hyvin vähäinen. Ruotsalainen maito tuodaan Suomeen raakamaitona ja pakataan Hämeenlinnan Osuusmeijerissä. Näin tuetaan myös suomalaisen meijeriteollisuuden työpaikkoja.

Toisin kuin on esitetty, suomalaista ja ruotsalaista maitoa ei myydä samoissa pakkauksissa. Ne löytyvät kauppojen hyllyiltä toisistaan erottuvissa pakkauksissa. Ruotsalainen maito myydään Arla-tuotemerkin alla ja pakkauksessa lukee selkeästi, että maidon alkuperämaa on Ruotsi. Suomalaisen Arla Ingman -maidon tunnistaa joutsenlipusta ja siitä, että alkuperämaa on Suomi. Kotimainen maito myydään Arla Ingman -logon alla.

Arla Ingman on yksi Suomen johtavista meijerialan yrityksistä, jonka tuotteet ovat Lähempänä Luontoa™.


Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja