Lehdistötiedote

Arla Ingman nostaa maidon tuottajahintaa

Arla Ingman ja sen yhteistyöryhmän meijerit nostavat maidon tuottajahintaa vähintään 1 sentillä 1. heinäkuuta 2010 alkaen. Maidon hinta maailmanmarkkinoilla on nousussa, samoin Euroopan maitomarkkinat ovat selkeästi elpyneet. Arla Ingman on myös aloittanut voin viennin Ruotsiin, mikä on johtanut siihen, että maitorasvasta saatu tuotto on huomattavasti parantunut viimeisten kuukausien aikana. Ajankohta maidon tuottajahinnan nostamiselle on nyt hyvä.

- Myös strategiatyö, jota olemme tehneet markkinaosuutemme kasvattamisen eteen on kantanut hedelmää. Olemme tehneet töitä määrätietoisesti ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Haluamme myös omalta osaltamme olla mukana turvaamassa suomalaista maidontuotantoa ja valaa tuottajiimme uskoa tulevaisuudesta ja kannustaa heitä jatkamaan maidontuotannon parissa, sanoo Arla Ingmanin toimitusjohtaja Robert Ingman.

Arla Ingmanin omille tuottajilleen maksaman maidon perushinta on tällä hetkellä 35,1 sent-tiä/litra. Perushinnan lisäksi maidosta maksettavaan hintaan vaikuttavat mm. maidon rasva- ja proteiinipitoisuus sekä maidon laatu.

- Arla Ingman –yhteistyöryhmän tuottajat saavat maidostaan erittäin kilpailukykyistä hintaa. Siitä huolimatta voimme tarjota tuotteitamme kuluttajille edulliseen hintaan. Näin voimme toteuttaa pitkäaikaista tavoitettamme, joka on toimia sekä maidontuottajien että kuluttajien edun mukaisesti, jatkaa Robert Ingman.

Arla Ingman seuraa jatkuvasti maitomarkkinoiden kehittymistä ja reagoi nopeasti mahdollisiin positiivisiin muutoksiin.

Lisätietoja:
Robert Ingman, toimitusjohtaja, puh. 09 272 00 272
Outi Fagerlund, viestintäpäällikkö, puh. 09 272 00 275, 050 502 83 95

Arla Ingman on yksi Suomen johtavista meijerialan yrityksistä, jonka tuotteet ovat Lähempänä Luontoa™.


Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja