MEIJERISSÄ TEHDÄÄN IHMEITÄ
Meijeri

MEIJERISSÄ TEHDÄÄN IHMEITÄ

Meijereissämme teemme raakamaidosta herkullisia ja ravitsevia tuotteita. Se on osaamista, joka perustuu yli vuosisadan aikana kertyneeseen tietämykseen ja ammattitaitoon. Meijeriemme vastuullisuusteot, kuten energian tehokas käyttö ja jätteen vähentäminen, auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme vähentää hiilidioksidipäästöjä 63 prosenttia vuosina 2015–2030.

VIRTAA MUUTOKSEN TUEKSI

Raakamaidon muuttamiseen herkulliseksi maitotuotteeksi tarvitaan paljon energiaa. Siksi pyrimme varmistamaan, että yhä suurempi osa tästä energiasta on peräisin uusiutuvista lähteistä. Tavoitteemme onkin, että Euroopassa tuotantomme toimii kokonaan uusiutuvalla sähköllä vuoden 2025 loppuun mennessä. Suomessa olemme käyttäneet uusiutuvaa sähköä jo vuodesta 2020.

VIRTAA MUUTOKSEN TUEKSI

JOKAINEN TEKO ON TÄRKEÄ

Muistatko sammuttaa tarpeettomat valot energian säästämiseksi? Myös me tarkastelemme meijereissämme mahdollisuuksia energian säästämiseen ja vähennämme ympäristövaikutuksiamme askel askeleelta – suurista asioista pieniin, kuten tehokkaampien lämpöpumppujen asentamisesta automaattisesti sammuviin LED-valoihin. Jokainen teko on tärkeä. Suomessa olemme yhdessä muiden elintarvikealan yritysten kanssa sitoutuneet jatkuvasti tehostamaan energiankäyttöämme.

JOKAINEN TEKO ON TÄRKEÄ

ENERGIAMESTARIT

Tuire on yksi intohimoisista työntekijöistämme, jotka auttavat muuttamaan tieteeseen perustuvat päästötavoitteet konkreettisiksi vastuullisuusteoiksi. Jokaisessa toimipaikassamme on Tuiren kaltainen energiamestari, joka jatkuvasti tarkkailee, analysoi ja laatii suunnitelmia energiankulutuksen vähentämiseksi. Toimipaikkojemme energiamestareista koostuva maailmanlaajuinen Arla Champions yhteisö jakaa keskenään onnistumisia, haasteita ja kokemuksia – tietoa, joka auttaa meitä saavuttamaan vuoden 2030 tavoitteemme vähentää hiilidioksidipäästöjä 63 prosenttia vuodesta 2015.

ENERGIAMESTARIT

MITÄ VÄHEMMÄN RUOKAHÄVIKKIÄ, SITÄ PAREMPI

Vuoteen 2030 mennessä tavoitteenamme on puolittaa hävikin määrä arvoketjussamme vuoden 2015 tasoon verrattuna. Samoin kuin sinä kotona, mekin pyrimme aina käyttämään  raaka-aineemme niin, ettei mitään mene hukkaan. Meillä tosin on apunamme älykkäitä antureita ja muita innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat meitä tunnistamaan hävikkiä aiheuttavat toimintatavat. Jos huolellisesta suunnittelusta huolimatta meijeristämme syntyy hävikkiä, kierrätämme sen esimerkiksi eläinten rehuksi. Mahdollisesti myymättä jääneet laadukkaat tuotteet lahjoitamme ruokapankeille.

MITÄ VÄHEMMÄN RUOKAHÄVIKKIÄ, SITÄ PAREMPI