Mansikkainen salaatti

Mansikkainen salaatti

30 minuuttia
Tämä kesäsalaatti, jossa on salaattijuustoa, rucolaa, pinaattia, herneitä, kirsikkatomaatteja, kevätsipulia ja tietysti mansikoita, on yksi parhaista salaateista kesäjuhliin, grilli-iltaan tai yksinkertaisesti silloin, kun haluat jotain kevyttä ja kesäistä. Siihen on sekoitettu yksinkertainen mutta herkullinen kotitekoinen vinaigrette, ja päälle on ripoteltu suolaista salaattijuustoa, ja se on täynnä makua. Kokeile reseptiä, kun tarvitset värikkään pääruoan tai lisukkeen, joka virkistää!
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkainen-salaatti/

Tee näin:

Mansikkainen salaatti
  • Asettele rucola, pinaatti, herneet, tomaatit, mansikat ja kevätsipulit suureen tarjoiluastiaan.
  • Ripottele salaattijuusto päälle.
Kastike
  • Sekoita öljy, etikka ja loput ainesosat keskenään ja mausta maun mukaan.
  • Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Voit vaihdella salaatin aineksia sen mukaan, mitkä vihannekset ovat sesongissa. Voit käyttää salaatissa mansikoiden tilalla myös uusia perunoita, parsaa tai porkkanoita.

Kysymyksiä mansikkaisesta kesäsalaatista

Kun valikoimassasi on helppo kesäsalaattiresepti, lämpimiin kesäiltoihin sopivan ihastuttavan pääruoan tai lisukkeen valmistaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Lue lisää kesäsalaateista alla, jossa olemme vastanneet useimmin kysyttyihin kysymyksiin niistä.

Mitä mansikkainen kesäsalaatti on?
Kesäsalaatti valmistetaan tuoreista kauden raaka-aineista, joita on runsaasti saatavana kesällä. Versiossamme on erilaisia värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia, kuten tomaatteja, mansikoita ja lehtivihanneksia, jotka on viimeistelty kevyellä sinappivinaigrettella. Se voidaan tarjoilla kevyenä ja virkistävänä alkupalana tai grillatun lihan, äyriäisten tai vihannesten lisukkeena. Se on suosittu kesäkuukausina tuoreiden ja eloisien makujensa sekä kauden parhaiden tuotteiden esittelyn ansiosta.
Kuinka mansikkainen kesäsalaatti tehdään?
Virkistävä, raikas salaatti kesäiltoihin on täydellistä kuuman päivän jälkeen, ja se on sekä helppoa että herkullista. Ota suuri tarjoiluastia, johon voit asetella babypinaatin lehdet, rucolan, kuoritut herneet, halkaistut kirsikkatomaatit, tuoreet mansikat ja kevätsipuliviipaleet. Ripottele päälle suolaista, yrttistä salaattijuustoa. Valmista kesäsalaattivinaigrette sekoittamalla ainekset hyvin, mausta se maun mukaan ja pirskottele vihannesten päälle.
Kuinka salaatinkastike tehdään?
Maukkaat salaatit paranevat entisestään, kun ne viimeistellään kastikkeella, joka sitoo kaikki eri maut yhteen. Jos haluat pitää salaatin kevyenä, raikkaana ja täydellisenä kesäksi, vinaigrette on juuri oikea valinta. Onneksi kotitekoisen kesäsalaatinkastikkeen valmistaminen on ihanan helppoa! Sekoita vain oliiviöljy, valkoinen balsamiviinietikka, vastapuristettu sitruunamehu ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla varmistaaksesi tasapainoisen kastikkeen ja saadaksesi annoksen maut esiin.
Mitkä ovat kesäsalaatille hyviä lisukkeita?
On olemassa erilaisia tapoja tarjoilla tuoretta ja herkullista kesäsalaattia. Klassinen versio on tarjoilla grillatun lihan, kuten pihvin tai kanan, tai merenelävien, kuten lohen, turskan, tonnikalan tai katkarapujen, kanssa. Kun haluat kevyemmän vaihtoehdon, lisää pastaa tai tarjoile sitä rapeiden leipäviipaleiden kanssa rakenteen lisäämiseksi. Grillatut vihannekset, kuten kesäkurpitsat, paprikat ja parsa, ovat myös hyviä lisukkeita.

Ainekset

Mansikkainen salaatti
Rucola
100 g
Baby-pinaattia
100 g
Tuoreita herneitä
200 g
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja halkaistuina
400 g
Mansikoita
250 g
Kevätsipulia (n. 100 g)
1 nippu
Apetina® Classic -kuutioita
200 g
Salaattikastike
Oliiviöljyä
1 rkl
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
Tuorepuristettua sitruunamehua
1 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
¼ tl
Pippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita
Mansikka-juustosalaatti
15 minuuttia
Mansikka-juustosalaatti
(3)
Perunanyytit
40 minuuttia
Perunanyytit
(1)
Kasvisvartaat
30 minuuttia
Kasvisvartaat
(1)

Tuore kesäsalaatti mansikoilla ja salaattijuustolla

Tämä virkistävä kesäsalaatti mansikoilla ja vihanneksilla on loistava lounas- tai illallisruoka. Voit tarjoilla sitä virkistävänä alkupalana pienemmälle ystävä- ja perheryhmälle tai käyttää sitä kevyenä lisukkeena suuremmallekin väkijoukolle. Riippumatta siitä, miten tarjoilet sen, se maistuu upealta. Tuoreiden ja rapeiden vihannesten, makeiden mansikoiden ja suolaisen, kirpeän salaattijuuston yhdistelmä yrteillä on suussa sulavan hyvä ja virkistää sinua varmasti lämpimän auringossa vietetyn päivän jälkeen.

Jos etsit muita hyviä salaatti-ideoita kesäjuhlamenuusi tai viihtyisälle piknikille, suosittelemme tutustumaan muihin kesäresepteihimme. Jos pidät ajatuksesta käyttää hedelmiä salaateissasi, sinun kannattaa kokeilla meloni-kurkkusalaattiamme tai janon sammuttavaa vesimelonisalaattiamme.

Sekoita helppo salaatti tuoreista kesäraaka-aineista

Herkullisen kesäsalaatin valmistaminen illalliseksi on helppoa kesällä, kun tuoreita raaka-aineita on runsaasti, mausta puhumattakaan. Tämän pinaatteja ja kirsikkatomaatteja sisältävän kesäsalaatin auringon kypsyttämät tuotteet erottavat sen todella muista salaateista.

Pippurisen rucolan, maanläheisen babypinaatin ja herneiden, makeiden mansikoiden ja raikkaan kevätsipulin yhdistelmä on ihanan raikas ja monimutkainen. Rucola ja pinaatti muodostavat ruokalajin vankan pohjan, koska koristeelliset mansikat korostavat sitä makealla maullaan, pehmeällä koostumuksellaan ja kesän tuoksullaan, kun taas kevätsipulit tuovat raikkaan rakenteen ja hienovaraisen sipulin maun pienellä terävyydellä, joka ei ole kuitenkaan liian hallitseva.

Nopea vinaigrette sinapilla ja sitruunamehulla

Vinaigretten valmistaminen on uskomattoman helppoa. Vinaigrette on eräänlainen kastike, joka on valmistettu sekoittamalla öljyä, etikkaa ja muita mausteita tai aromeja, tässä tapauksessa sitruunamehua ja sinappia. Parhaan kesäsalaatinkastikkeen on oltava vaalea ja kirkas, joten tämä vinaigrette on täydellinen valinta tähän kesäsalaattiin, jossa on mansikoita ja salaattijuustoa. Kastike täydentää täydellisesti salaatin kevyitä mutta monimutkaisia makuja.

Koska tämä vinaigrette on valmistettu täyteläisestä oliiviöljystä, makeasta ja hapokkaasta vaaleasta balsamiviinietikasta ja raikkaasta, happamasta sitruunamehusta, saat täydellisen kastikkeen. Aromaattinen sinappi lisää kastikkeeseen pistävän ja hieman mausteisen maun syventäen koko kastikkeen makuja ja antaen sille lisää monipuolisuutta. Sinappi auttaa myös emulgoimaan öljyä ja etikkaa luoden hyvin yhdistellyn kastikkeen, jonka hieman kirpeä maku raikastaa tätä herkullista kesäsalaattia.

Herkullisia tapoja tarjoilla kesäsalaattia

Grillattu liha sopii hyvin tämän kesäsalaatin kanssa. Kevyt kesäsalaatti pihvin, sianlihan, ribsien, kanan tai vastaavan täydellisesti kypsennetyn lihan kanssa on loistava yhdistelmä. Salaatin rapeus ja raikkaus yhdistettynä grillatun lihan savuisiin makuihin on kesän ruumiillistuma, joten kokeile esimerkiksi grillattuja ribsejä tai maustettuja lammasvartaita.

Salaatti sopii myös grillatun kalan ja äyriäisten kanssa. Kokeile yhdistää se täyteläiseen voiseen grillattuun loheen, lohkeilevaan turskaan, mietoon ruijanpallakseen, lihaiseen tonnikalaan tai makeisiin ja suolaisiin katkarapuihin riippuen siitä, millaisista merenelävistä pidät eniten.

Saatat myös haluta tarjoilla sitä rapeiden leipäviipaleiden kanssa lisätäksesi hieman purutuntumaa ja rakennetta. Voit kokeilla suolaista oliivileipäämme timjamilla, joka lisää kesäsalaattiin sekä makua että rakennetta.

Kokeile erilaisia marjoja ja tuoreita yrttejä

Tätä makeaa ja maukasta kesäsalaattia on helppo varioida kokeilemalla kauden tuotteita, esimerkiksi kauden marjoja, vihanneksia ja yrttejä.

Mustikkainen kesäsalaatti on suosittu muunnelma. Mustikoissa on hieman kirpeä maku, jossa on hienovaraisia makeuden ja maanläheisyyden vivahteita. Niiden monitahoinen makuprofiili toimii hyvin tässä kesäsalaatissa. Sen lisäksi, että mustikat ovat maukkaita, ne ovat myös kaunis lisä rohkealla tummansinisellä värillään kirkkaanvihreää salaattipohjaa vasten.

Jos haluat käyttää tuoreita yrttejä, suosittelemme tekemään yksinkertaisen kesäsalaatin basilikasta. Tämä makea ja hieman mausteinen yrtti sopii erinomaisesti tämänkaltaisiin salaatteihin, koska se sekä täydentää että kompensoi tuoreiden vihannesten ja mansikoiden makuja.

Se maistuu hyvältä myös tuoreiden yrttien, kuten mintun ja sitruunaverbenan, kanssa. Ensin mainittu lisää virkistävän ja viilentävän maun, joka sopii hyvin yhteen rucolan pippuristen pohjasävyjen ja sinapinmakuisen vinaigretten kanssa. Jälkimmäisessä on sitrusmainen ja kukkainen maku, joka tasapainottaa täydellisesti mansikoiden makeutta ja heijastaa vinaigretten vastapuristetun sitruunamehun happamuutta.

Vinkkejä

Tämä resepti ei ole täydellinen ilman maukasta kastiketta. Käytä aina laadukkaita ainesosia täydellisen vinaigretten valmistamiseen. Se, kuinka hyvältä se maistuu, riippuu suurelta osin käyttämiesi ainesosien laadusta, joten valitse hyvä oliiviöljy, balsamiviinietikka ja sinappi ja käytä vastapuristettua sitruunamehua.

Muista sekoittaa vinaigrette huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki ainesosat yhdistyvät hyvin ja maut jakautuvat tasaisesti. Voit esimerkiksi tehdä sen pienessä shakerissa tai kannellisessa hillopurkissa, jossa on helppo ravistaa kaikki ainesosat yhteen.