Kanavartaat

Kanavartaat

1 tunti
Helpot kanavartaat ovat kepeää kevätruokaa. Hunnuta rapsakat kepakot herkullisella kermakastikkeella.
https://www.arla.fi/reseptit/kanavartaat/

Tee näin:

Valmista marinadi
  • Tee marinadi broilerille. Sekoita öljy, murskatut valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri. Leikkaa broilerin fileet neljään osaan ja nosta ne marinadiin. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
Valmista vartaat
  • Laita puiset varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne mustu uunissa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan. Kuori bataatti ja leikkaa se noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Pujota kasviksia ja broilerin paloja vuorotellen neljään varrastikkuun. Nosta vartaat uuniin tai grilliin 35-40 minuutiksi, kunnes broileri on kypsää.
Valmista kastike
  • Valmista kanaliemi keittämällä vesi (2,5 dl) ja ½ kanaliemikuutio. Kuori ja leikkaa sipuli paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieneksi. Hienonna korianteria 0,5 desilitran verran. Lorauta paksupohjaisen kattilan pohjalle öljyä ja kuullota sipuleita, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää joukkoon valkosipuli, korianteri, suola ja pippuri. Kuullota vielä hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon kerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljaisella lämmöllä ilman kantta noin viisi minuuttia. Tarjoa kypsät kanavartaan kastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Marinadi
Oliiviöljyä
1 dl
Valkosipulinkynsiä
4
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
½ tl
Vartaat
Maustamatonta kanafileitä
500 g
Bataatti
1
Punainen paprika
1
Oranssi paprika
1
Sipuleita
2
Kastike
Kanalientä
2½ dl
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
Ruukku korianteri
1
Oliiviöljyä kuullottamiseen
Suolaa
¼ tl
Valkopippuri
¼ tl
Arla® Lempi Fraîche Mex kerma
1 prk