Capricciosa pizzaleipä

Capricciosa pizzaleipä

Tämä pizzaleipä on ruokaisa välipala, joka valmistuu käden käänteessä.
https://www.arla.fi/reseptit/capricciosa-pizzaleipa/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele vuoka huolellisesti voilla. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja mozzarella pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sitten tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja oreganon kanssa kulhossa. Aseta se sivuun. Sekoita keskenään sulatettu voi, maito ja kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kaada ne maitoseokseen ja sekoita hyvin yhteen. Painele taikina tasaisesti voideltuun vuokaan. Lisää tomaattikastike keskelle taikinan päälle kuin nauha. Painele ”nauhan” kohdalta taikinaa hieman alas, jotta kastike uppoaa leipään. Paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Viipaletta keitettyä kinkkua
Mozzarellaa
125 g
Tomaattikastiketta
1 dl
Arla® Emmental juustoraastetta
150 g
Kuivattua tai hienonnettua tuoretta oreganoa
1 tl
½ dl
1½ dl
Kananmunia
2
Vehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
1 tl