Banaanileipä ilman sokeria

Banaanileipä ilman sokeria

60+ min
Herkullinen ja helppo banaanileipä ilman sokeria! Kypsät banaanit antavat makeutta ja kosteutta leipään. Tarjoile banaanileipä välipalana tai jälkiruokana.
https://www.arla.fi/reseptit/banaanileipa-ilman-sokeria/

Tee näin:

Banaanileipä
  • Laita uuni kuumenemaan 170 asteiseksi. Voitele leipävuoka (n. 1 litrainen).
  • Valmista banaanileivän taikina. Vatkaa voi ja viisi banaania sähkövatkaimella (säilytä yksi banaani koristeeksi) massaksi.
  • Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla kun vatkaat.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada noin 2/3 taikinasta leipävuokaan.
  • Sekoita kaakaojauhe varovasti lopputaikinaan ja levitä se kevyesti leipävuokaan taikinan päälle.
  • Puolita jäljelle jäänyt banaani ja jaa molemmat puolikkaat kolmeen osaan pituussuunnassa. Aseta banaanit leipätaikinan päälle. Paista banaanileipä uunin alatasolla noin 1 tunnin ajan.
  • Ota banaanileipä ulos leipävuoasta leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.
  • Tarjoile banaanileipä vastapaistettuna tai säilytä se myöhempää varten.
Valmis!
Pakastusvinkki

Leikkaa banaanileipä viipaleiksi ja pakasta ne yksittäin, niin ne ovat valmiiksi pakattuja lounaaksi.

Vinkki

Jos sinulla ei ole leipävuokaa, voit myös paistaa taikinan muffinssivuoissa (3/4 dl taikinaa kussakin vuoassa). Laita kunkin muffinssin päälle viipale banaania ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Ainekset

Banaanileipä
125 g
Kypsiä banaaneja
6
Kananmunia
4
Vehnäjauhoja
175 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Kaakaojauhetta
1½ rkl
Lisää herkullisia ideoita
Hapanjuurileipä
60+ min
Hapanjuurileipä
(2)