Hyvinvoiva planeetta

Kestävä maidontuotanto

Arlan toiminnan sydän on itse maitotila, ja sitoutumisemme kestävään kehitykseen alkaa sieltä. Tekemällä maitoketjusta hiilineutraalin ja huolehtimalla eläinten hyvinvoinnista pyrimme varmistamaan, että toimintamme on sopusoinnussa ympäristön ja yhteiskunnan tarpeiden kanssa. Maata on viljelty sukupolvien ajan. Se tarjoaa meille vuosikymmenien kokemuksen ja auttaa meitä tekemään asioita jatkuvasti paremmin.

Teot, joilla pyrimme edistämään kestävää maidontuotantoa

Päästöjen vähentäminen
Päästöjen vähentäminen

Arlan tavoitteena on vähentää koko konsernin päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomessa haluamme saavuttaa hiilineutraaliuden jo tätä aiemmin. Otamme jatkuvasti omassa toiminnassamme ja meille maitoa tuottavilla tiloilla askelia tavoitettamme kohti.

Lehmien hyvinvointi
Lehmien hyvinvointi

Kukoistava maitotila tarvitsee tyytyväisiä, terveitä lehmiä. Eläinten hyvinvointi on meille vastuullisena elintarvikkeiden tuottajana tärkeä asia. Konkreettisia esimerkkejä tästä ovat Arla Suomi -yhteistyöryhmän Laatuohjelma ja Laatukyltti, joihin on kirjattu hyvän eläintenhoidon periaatteet. Kaikki maidontuottajamme ovat sitoutuneet laatutyöhön.

Uusiutuvat energiamuodot
Uusiutuvat energiamuodot

Arla on siirtynyt Suomessa vihreän sähkön käyttöön. Hyödynnämme toimipaikoissamme nyt vesisähköä, joka on 100-prosenttisesti uusiutuva lähes päästötön energiamuoto. Pääkaupunkiseudulla tuotejakelusta asiakkaillemme huolehtii biokaasua polttoaineenaan hyödyntävä kuorma-auto. Myös monet maitotilat investoivat aurinkoenergiaan.

Yhden tilan tuotteet

Tutustu maailman läpi­näkyvimpään maidon matkaan

Maitotuotteiden jäljitettävyys ja eläinten hyvinvointi ovat sydämen asioita meille ja asiakkaillemme. Seuraamme päivittäin Yhden tilan tuotteiden valmistusketjua maitotilalta meijeriin, ja sieltä kaupan hyllylle saakka.

Arla Climate Checks

Kaikkien maitotilojemme hiilijalanjälki on laskettu

Arlasta tuli Suomen ensimmäinen meijeri, jolla on käytössään yksityiskohtainen hiililaskelma kaikilta sen maidontuottajilta. Maitotilojen tavoitteena on laskea keskimääräistä hiilijalanjälkeä kolmekymmentä prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Laatukyltti kertoo erinomaisesta maitotilasta

Laatukyltti on merkki siitä, että tilalla niin omistajat kuin lehmät voivat hyvin ja että lehmät lypsävät erittäin korkealuokkaista maitoa. Yli 80 prosenttia vastaanottamastamme maidosta tulee Laatukyltti-tiloilta.