Hyvinvoiva planeetta

Hävikin vähentäminen

Hävikin vähentäminen on tärkeää koko ruokaketjussa ja myös meillä Arlalla pysyvä osa vastuullisuustyömme tavoitteita. Hävikkiin päätyvä tuote kuormittaa turhaan tuotantoa ja vie tarpeettomasti tilaa varastoinnissa. Ruokahävikki on myös merkittävä ympäristökuormittaja. Määrätietoinen työ on tuonut myös tulosta ja olemme onnistuneet vähentämään hävikkiä merkittävästi Sipoon meijerissämme.

Teot, joilla pyrimme vähentämään hävikin syntymistä

Tuotannon optimointi
Tuotannon optimointi

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että tuotantomme toimii mahdollisimman tehokkaasti ja minimoimme syntyvän hävikin määrän. Määrätietoisella työllä olemme saavuttaneet myös tuloksia ja vähentäneet Sipoon meijerissämme syntyvää hävikkiä kolmanneksella.

Pakkausten tarkka suunnittelu
Pakkausten tarkka suunnittelu

Hyvät pakkaukset ovat ratkaisevia tuotteidemme tuoreuden ja säilyvyyden maksimoimiseksi. Pyrimme aina pakkaussuunnitelussa ottamaan huomioon käyttötilanteen ja sen, että pakkaus on helppo tyhjentää.

Vinkit
Vinkit

Jopa kolmasosa kaikesta ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa. Kannustammekin asiakkaitamme vähentämään hävikin syntymistä tarjoalla vinkkejä, joilla hyödyntää vanhentuvia tuotteita ja ruuantähteitä.

Vielä ihan hyvä syötäväksi

Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain pois jopa 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa. Tämän määrän päätyminen ruokahävikiksi olisi osittain estettävissä sillä, että hyödyntäisimme rohkeammin parasta ennen –päiväyksen ohittaneita tuotteita.

Yhteistyö

Arlan hävikkituotteet päätyvät hyödyksi Yhteiseen pöytään

Määrätietoisesta työstä huolimatta isossa elintarvikealan yrityksessä hävikkiä ei voi täysin välttää. Siksi Arla on Vantaalla toimivan Yhteisen pöydän säännöllinen lahjoittaja.