Uutiset

​Arla ja UPM hyppäsivät lisättyyn todellisuuteen Roni Backin kanssa – tavoitteena edistää lapsiperheiden kiertotaloustaitoja Kierrätyskamut-pelin avulla

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Roni Backin tähdittämä Kierrätyskamut-kiertotalouspeli on saanut pelaajat tekemään jo yli 10 000 päivätehtävää, joista jokainen kuljettaa maailmaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Arla Suomi ja UPM haluavat Kierrätyskamujen kanssa edistää kiertotaloutta ja parantaa perheiden kierrätystaitoja entisestään.

Arla Suomi ja UPM pelillistävät kiertotalousopit hauskaan ja helppoon muotoon, joka palkitsee pelaajaa uusista oivalluksista. Uutta teknologiaa hyödyntävä Kierrätyskamut on jatkoa yhteistyölle, joka lähti liikkeelle Arlan ja UPM:n tekemästä pakkausuudistuksesta, jonka myötä kaikki Arlan harjakattopakkaukset vaihdettiin täysin uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin.

Pakkaukset ovat näkyvässä roolissa myös tällä kertaa, sillä Kierrätyskamut-peliä pääsee pelaamaan kaikista Arlan maito- ja Luonto+-jogurttipurkeista: pelaajan tarvitsee vain skannata purkin kylki puhelimeen ladatulla Arilyn-sovelluksella ja ruokapöydälle pomppaavat Kierrätyskamut ohjeistavat pelaaja eteenpäin.

Uutta hyvää jokaiseen päivään

Lisättyä todellisuutta hyödyntävän Kierrätyskamut-pelin hahmot antavat pelaajalle päivittäin yhden tehtävän, jonka suorittamisesta palkitaan pelin sisäisillä palkinnoilla. Pelin sisällä jokaisella pelaajalla on oma uniikki Kierrätyskamut-maatila, jossa pelaaja voi hyödyntää ansaitsemiaan palkintoja ja viettää aikaa tilalle jemmattujen toiminnallisuuksien parissa.

Animoidut Kierrätyskamut ovat saaneet ystäväkseen myös tuttuja tästä maailmasta, sillä Roni Back on ollut mukana pelin suunnittelussa ja pelistä löytyykin liuta hänen luomiaan päivätehtäviä sekä hänet nähdään pelin sisällä myös yhtenä pelihahmoista.

"Tehtävien suunnitteleminen oli hauskaa, sillä niissä yhdistyy pelaamisen parhaat puolet: sosiaalisuus ja uuden oppiminen", Back kertoo. "Pelimaailma tarjoaa mielenkiintoisia oivalluksia, jotka jalkautuvat todelliseen maailmaan päivätehtävien kautta. Näin ruudun ääressä vietetty aikakaan ei pääse karkaamaan lapasesta."

Kiertotalous on usein pieniä hyviä tekoja

Useat Kierrätyskamujen tehtävät ovat kotona tai lähiympäristössä suoritettavia pieniä hyviä tekoja, joita on mukava suorittaa yksin tai pienellä porukalla. Päivätehtävät tekevät näin kiertotaloudesta ja sen vaikutuksista ympäristöön ja luontoon hyvinkin konkreettisia.

"On ollut siistiä huomata, että porukka on oikeasti lähtenyt tekemään näitä askareita. Inboxini on esimerkiksi nyt täynnä kuvia kierrätystaideteoksista, sillä se oli yhtenä pelin tehtävistä."

Kierrätyskamut todella ovat liikkeellä, sillä pieniä hyviä tekoja on päivätehtävien muodossa tehty jo yli 10 000.

Lataa sovellus ja lähde mukaan

Kierrätyskamujen matkaan hyppääminen on hyvin yksinkertaista. Pelaajan tarvitsee vain ladata puhelimeensa Arilyn-sovellus, skannata Arlan maito- tai Luonto+-jogurttipurkin kylki ja pelinäkymä avautuu. Aamu-kissa, Roni ja muut Kierrätyskamut auttavat tästä eteenpäin.

Yhdessä kohti hyviä tekoja

Kierrätyskamut-peli on osoitus siitä, että usean tahon yhteistyöllä saadaan aikaan hyviä asioita. Kierrätyskamut-pelin ja -konseptin suunnittelusta sekä toteutuksesta vastasi Arilyn yhdessä Arlan, UPM:n ja Roni Backin kanssa. Peliä tukeva kommunikaatiokonsepti syntyi tiiviissä yhteistyössä Arlan, UPM:n, 358:n, Caratin, Arilynin, Roni Backin ja vaikuttajamarkkinoinnista vastanneen Splayn kanssa.

Lisätietoja:

Tomi Sirén
Head of Digital and Technological Innovation, Arla Oy
tomi.siren@arlafoods.com
+358 40 5179535

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja