Lehdistötiedote

Lähes puolet suomalaisista syö aamiaisensa yksin – Arla rohkaisee ihmisiä kutsumaan toisiaan aamiaiselle

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Yli 83 % suomalaisista ilahtuisi jos joku kutsuisi heidät aamiaiselle, mutta yli 85 % ei ole koskaan itse kutsunut ketään. Lähes joka kymmenes (9.2 %) suomalainen ei syö aamiaista lainkaan. Lopuista lähes puolet (49 %) syö sen yksin ja useimmiten kiireessä.

Tämä ilmiö kävi ilmi Arlan huhtikuussa toteuttamasta kyselystä, johon vastasi yli 1000 suomalaista. Kansallista aamiaiskulttuuria kehitetään tänä kesänä #Aamiaiskutsu-haasteessa, jonka ensimmäisten osallistujien joukossa ovat muun muassa Jorma Uotinen, Minttu Vesala ja Pekka Hyysalo.

Aamiaista syödään harvoin yhdessä etenkään arkena, vaikka suuri osa suomalaisista (naisista jopa 43,7 %) kokee sen päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Aamiaiseen ei tutkimustulosten mukaan käytetä paljon aikaa, sillä yli 75 % vastaajista hotkii aamupalansa arkena alle 20 minuutissa. Arla, jonka nimi tarkoittaa aamunkoittoa, haluaa muistuttaa aamiaisen olevan enemmän kuin ateria; se on kohtaamispaikka.

Ruotsin malli povaa aamiaisesta seuraavaa trendiä

Keski-Euroopassa aamiaista voi tilata vielä illan sarastaessa. Suomessakin tutuiksi tulleet brunssit ovat entistä suositumpia eikä suosiolle näy loppua. Nyt trenditietoisten uutena ilmiönä brunssin rinnalle on nousemassa aamiainen, jolla saa ripauksen luksusta myös arkipäivään. Länsinaapurissamme Ruotsissa aamiainen on kokenut uuden tulemisen, ja siitä on muodostunut tukholmalaisille rento kohtauspaikka ennen siirtymistä arjen askareisiin. Myös useat tukholmalaiset ravintolat ovat ottaneet aamiaisen listalleen lounaan rinnalle.

Oman siipan jälkeen mieluisin #aamiaiskutsu tulisi uudelta tuttavuudelta tai ihastukselta
Arla haluaa haastaa suomalaiset nauttimaan aamiaishetkistä kiireettömästi ja hyvässä seurassa. Valtaosa suomalaisista (83,8 %) ilahtuisikin jos saisi kutsun aamiaiselle. Klassinen, omalta puolisolta tullut kutsu olisi useimmille mieluisin (44 %), mutta heti seuraavaksi suosituin olisi joku uusi tuttavuus tai ihastus (15,8 %). Myös vanhan ystävän (14,3 %) aamiaiskutsu kääntäisi suomalaisten suupielet ylöspäin.

”Arla merkitsee aamunkoittoa, ja koemmekin siksi aamiaisesta puhumisen luontevaksi. Aamiainen on hyvä syy viettää aikaa yhdessä – nautitaanpa se missä tahansa. Sen aikana voi keskustella rauhassa ilman puhelimen pirinää ja käydä päivän kiinnostavimmat keskustelut. Aamiainen on meille sydämen asia ja haluammekin rohkaista ihmisiä kutsumaan toisiaan aamiaiselle #Aamiaiskutsu-haasteen kautta”, kommentoi Arlan kuluttajakohtaamisten muotoilusta vastaava Ulla Jones.

Arla kehottaa kaikkia lähtemään mukaan kesän hauskimpaan haasteeseen, joka kantaa nimeä #aamiaiskutsu. ensimmäisten osallistujien joukossa ovat muun muassa Jorma Uotinen, Minttu Vesala, ja Pekka Hyysalo. Haasteesta voi lukea lisää osoitteessa www.arla.fi/aamiaiskutsu. Kesän ajan Suomea kiertää aamiaiskutsupaku, jonka voi hyvillä perusteilla saada vaikka omaan pihaan.

Paikallismaito tekee tuloaan suomalaisten aamiaispöytiin

Tutkimuksen mukaan suomalaisten aamiaispöydän avainelementti ovat viljatuotteiden ohella tuoremaitotuotteet. Muun muassa yli puolet (57 %) aamun kahvi- ja teekupillisesta nautitaan maidon kera. Suomalaisille on tärkeää myös se, että ruoka tulee läheltä. Arla vastaakin tähän toiveeseen kommunikoimalla entistä selkeämmin maidon alkuperästä sekä tuomalla markkinoille paikallismaidon Hämeen ja Uudenmaan alueilla.


Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 630 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaareen. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja