Uutiset

Paikallismaito maistuu suomalaisille kesäjuomana

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Lähiruokatrendi ei ole vain sanahelinää, vaan paikallisesti tuotettu arkiruoka löytää tiensä suomalaisperheiden ruokapöytiin yhä useammin. Arla Oy:n toukokuussa kauppoihin tuoma paikallismaito on vastaanotettu mielenkiinnolla. Kylmä alkukesä on verottanut muuta juomakauppaa, mutta maidon suosio on vakaata. Paikallismaidon myynti on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja jopa ylittänyt odotukset.

Maitoa Uudeltamaalta ja Maitoa Hämeestä -nimiset paikallismaidot löytyvät maitohyllystä omilla kotiseuduillaan ­­- pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja Hämeessä.

Maitoa Suomesta -tuoteperheeseen kuuluvat maidot tunnistaa omista raikkaista pakkauksistaan, joiden ilmeen ja kuvituksen ovat suunnitelleet Sanna Mander ja Eili-Kaija Kuusniemi

”Nyt maitomme on saanut nimen”

Maidontuottajalle paikallismaito ei ole mikään uusi asia. Renkolainen maitotilallinen Barbro
Sumelius-Koljonen
kertoo, että hänen perhetilansa maito on aina kuljetettu läheiseen Hämeenlinnan Osuusmeijeriin. ”Nyt, kun maitomme on tunnistettu paikallismaidoksi, se on saanut oman nimen”, hän jatkaa.

Paikallismaitoa keräävä auto tekee nyt entistä järjestelmällisemmän kierroksen lähialueen tiloilla ja vie maidon pakattavaksi suorinta tietä. Sumelius-Koljonen on huomannut, että läheltä tuleva maito on jo hiljalleen tullut tutuksi paikallisille. ”Kyllä niitä värikkäitä tölkkejä ostoskärryissä näkyy meidänkin kirkonkylän lähikaupassa”.

Lähellä lypsetyn maidon hiilijalanjälki on kevyempi

Paikallismaidot on lypsetty 50-75 kilometrin säteellä jalostavasta meijeristä. Maitoa Hämeestä -maidon takana on 57 maitotilaa Hämeenlinnan Osuusmeijerin ympäristöstä. Uudenmaan paikallismaitoa toimittaa 37 maitotilaa Sipoon meijerin ympäristöstä.  

Lähimeijeriin ja siitä alueen kauppoihin kuljetettava maito tekee muita lyhyemmän kierroksen ennen ruokapöytään päätymistä. Ekologisuuden ohella paikallismaitoa juomalla tietää aidosti tukevansa paikallista elinkeinoa.

 

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 630 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaareen. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja