Uutiset

Kesätyöntekijät pitävät Arla Ingmanin asiakkaat tyytyväisinä

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Ingmanilla myyntipalvelun tehtävät keskittyvät asiakkaan ympärille. Kaupat ja muut asiakkaat ottavat yhteyttä myyntipalveluun muun muassa tehdessään tilauksia ja reklamaatioita. Lisäksi myyntipalvelun asiakasvastaavat ottavat aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin päin ja myyvät tuotteitamme.

Myyntipalvelun täytyy hoitaa asiakassuhteita myös kesällä. Kesätyöntekijöitä tarvitaan myyntipalvelussa, jotta vakituiset asiakasvastaavat voivat lomailla rauhassa ja asiakkaiden asettamat laatuvaatimukset pystytään täyttämään kesälläkin.

Asiakaspalvelun laatutaso on Arla Ingmanin myyntipalvelussa keskiössä. "Asiakkaille on tärkeää, että he pääsevät myyntipalveluun ’läpi’ puhelimitse, sähköpostilla tai faxilla, ja että heidän asiansa käsitellään nopeasti ja luotettavasti loppuun asti", myyntipalvelupäällikkö Petri Niemi kertoo.

Myyntipalvelussamme on käytössä myös tilaussulkuajat, jotka sanelevat mitkä tehtävät pitää tehdä tiettyjen aikataulujen puitteissa. "Töistä 99 % on tehtävä saman päivän aikana, kun ne tulevat tehtäviksi. Tarvitsemme siis tietyn määrän henkilöstöä myös kesällä", Petri kuvailee.

Mukavaa duunia puhelimessa

Samu Vilkki (kuvassa vas.) ja Eero Nieminen (kuvassa oik.) ovat myyntipalvelussa asiakasvastaavina kesän ajan. Samu opiskelee kansainvälistä kauppaa ja markkinointia kun taas Eero on opiskellut elintarvike-ekonomiaa ja on pian valmistumassa elintarviketieteiden maisteriksi.

Molemmilla on aikaisempaa työkokemusta Arla Ingmanilla, sillä Samu on nyt toista kesää ja Eero jo kolmatta kesää myyntipalvelussa. Eero on lisäksi ollut aikaisemmin Arla Ingmanin laboratorion puolella kesätöissä, joten asiakkaamme ovat hyvissä käsissä myös kesän ajan.

Samu ja Eero vastaavat asiakkailta tuleviin puheluihin ja sähköposteihin, jotka voivat käsitellä muun muassa tilauksia, reklamaatioita, sekä erilaisia kysymyksiä ja ongelmatilanteita. "Esimerkiksi jos asiakkaan tilaama tuote on loppu, ehdotamme asiakkaalle vaihtoehtoista tuotetta", Samu kuvailee.

Lisäksi Samu ja Eero soittavat soittolistojen asiakkaille. Kun vakituinen asiakasvastaava on lomalla, kesätyöntekijä käy läpi soittolistaa, eli huolehtii tietyn alueen kauppojen ja muiden asiakkaiden päivittäistilauksista ja -toimituksista.

Tuotteiden myymisen ja asiakkaan kanssa puhumisen lisäksi Eero ja Samu syöttävät tilauksia järjestelmään, seuraavat tilauksia loppuun asti ja kommunikoivat logistiikan kanssa. Näin he varmistavat omalta osaltaan toimitusten perillemenon oikeana päivänä. "Mukavaa duunia, jos vain työskentely puhelimessa miellyttää", Samu kiteyttää.

Itsenäistä työskentelyä ja positiivista palautetta

Samun mielestä on mukavaa, kun saa myytyä uutuustuotteita asiakkaille. "Kuvailen tuotetta, sekä sitä miten ja mihin tilanteisiin se voisi sopia asiakkaille. Joskus käytän apuna myös omia kokemuksiani tuotteista", Samu paljastaa. "Myös positiivinen palaute asiakkailta lämmittää mieltä", Samu lisää.

Myyntipalvelun erilaiset tilanteet saavat kiitosta Eerolta, sillä kaikki puhelut eivät ole samanlaisia. "Pidän myös siitä miten myyntipalvelussa toimitaan ja tehdään asiat. Saa itsenäisesti tehdä töitä soveltaen ja apua saa työkavereilta silloin kun sitä kaipaa", Eero kuvailee.

Sekä Eero että Samu kuvailevat Arla Ingmania hyvänä kesätyöpaikkana. "Täällä on hyvä fiilis tehdä töitä ja hyvä ilmapiiri", Eero kiteyttää. "Kesätyöntekijöiden arvostus näkyy ja täällä on asiakaslähtöinen ja joustava asenne", Samu lisää.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja