Uutiset

JK Juusto Kaira Oy siirtyy Kuusamon Osuusmeijerin omistukseen

 Arla Ingman ja sen tytäryhtiömeijeri Ranuan Meijeri ovat sopineet myyvänsä osuutensa Kuusamossa sijaitsevasta JK Juusto Kairasta kolmannelle osakkaalle, Kuusamon Osuusmeijerille. Kuusamon Osuusmeijeri omistaa kaupan jälkeen JK Juusto Kairan koko osakekannan. Sopimus on allekirjoitettu ja osakekauppa toteutetaan suunnitelman mukaan 15.10.2012.

Päätös omistajamuutoksesta on yhteinen ja kypsynyt viimeisen vuoden aikana. Kansainvälist ja kansalliset juustomarkkinat ovat kovassa muutoksessa ja vaativassa kilpailutilanteessa. Omistajaosapuolet katsoivat, että Kuusamon Osuusmeijeri paikallisena toimijana pystyy paremmin kehittämään JK Juusto Kairan toimintaa ja vastaamaan markkinan haasteisiin. Omistusjärjestelyn kautta Arla Ingman pystyy jatkossa keskittymään oman tuotevalikoimansa kehittämiseen.

- Luotamma pohjoisen juustonvalmistuksen tulevaisuuteen, vaikka markkinatilanne kotimaisissa juustoissa on haasteellinen. Meillä on hyvät suhteet tuottajiimme ja haluamme, että Kuusamon juustot valmistetaan jatkossakin lähialueelta tulevasta maidosta, sanoo Kuusamon Osuusmeijerin hallituksen puheenjohtaja Esa Heikkilä.

- Omistusvaihdos tapahtuu hyvässä hengessä ja yhteistyömme jatkuu myös tulevaisuudessa. Kuusamon Osuusmeijeri haluaa keskittyä kokonaisvaltaisesti JK Juusto Kairaan ja sen toiminnan kehittämiseen ja me tuemme heitä heidän päätöksessään. Luotamme siihen, että kotimaisen juustonvalmistuksen perinteet Kuusamossa jatkuvat, toteaa Arla Ingmanin toimitusjohtaja Reijo Kiskola.

Samassa yhteydesssä Arla Ingmanin ja JK Juusto Kairan yhteistyömeijerit Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa siirtyvät Arla Ingmanin maidonkeräilyn ja -ohjauksen piiriin. Maidonhankintayhteistyö Laaksojen Maitokunnan, Paavolan Osuusmeijerin, Limingan Osuusmeijerin sekä Ranuan Meijerin kanssa jatkuu.

- Raaka-aineen hankintayhteistyö näiden meijereiden kanssa on meille erityisen tärketää. Tarvitsemme jatkossakin suomalaista maitoraaka-ainetta maidonjalostuksemme tarpeisiin, Reijo Kiskola sanoo.

JK Juusto Kaira valmistaa jatkossa Arla Ingmanille Arla-merkillä emmental- ja sulatejuustoja, jotka Arla Ingman myy ja markkinoi.

Lisätietoja
Esa Heikkilä, puheenjohtaja, Kuusamon Osuusmeijeri, puh. 0400 937 749
Jouko Juntunen, toimitusjohtaja, JK Juusto Kaira Oy, puh. 050 124 122
Reijo Kiskola, toimitusjohtaja, Arla Ingman Oy Ab, puh. 040 559 7310

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Liittyvä Dokumentit