Lehdistötiedote

Arla Ingman ja sen yhteistyömeijerit nostavat maidon tuottajahintaa 2 sentillä

Euroopan tuottajahinnat ovat nousseet selvästi tänä vuonna, mutta maidon tuottajahinta Suomessa ei ole seurannut muuta Eurooppaa. Samanaikaisesti maidontuotannon tuotantokustannukset Suomessa ovat nousseet. Tämä tuntuu maidontuottajien toiminnan kannattavuudessa ja näkyy tuottajien lisääntyneinä talousongelmina.

- Euroopan tuottajamarkkinat ovat elpyneet vuoden aikana, samoin maidon hinta maailmanmarkkinoilla on noussut. On luonnollista, että Suomessa seurataan tätä kehitystä, sanoo Arla Ingmanin toimitusjohtaja Robert Ingman.
 

Tuottajien parissa maidon hinnannousu otetaan tyytyväisenä vastaan

- Tuottajien keskuudessa hintojen noususuuntainen kehitys muualla Euroopassa ei ole jäänyt huomaamatta, joten korotus meillä on paikallaan. Suomessa myös rehujen ja lannoitteiden hinnat ovat nousseet syksyn aikana, joten maidon tuottajahinnan nosto tulee todellakin tarpeeseen, sanoo Kristian Westerholm, Arla Ingmanin tuottaja ja tuottajavaltuuston puheenjohtaja.

Arla Ingmanin myynti on kasvanut kuluvan vuoden aikana ja yritys on kasvattanut markkinaosuuttaan mm. jogurteissa. Vuoden 2010 tulosta painaa kuitenkin lisääntynyt kilpailu pakatussa maidossa.

- Me keskitämme nyt energiamme tuotevalikoimamme kehittämiseen ja kustannustehokkuuteen, jatkaa Robert Ingman.

Lisätietoja:
Robert Ingman, toimitusjohtaja, puh. 09 272 00 272
Kristian Westerholm, Arla Ingmanin tuottajavaltuuston puheenjohtaja, puh. 041 462 28 18
Outi Fagerlund, viestintäpäällikkö, puh. 050 502 83 95

Arla Ingman on yksi Suomen johtavista meijerialan yrityksistä, jonka tuotteet ovat Lähempänä Luontoa™.


Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja