Hyvinvoiva planeetta

Kestävä maidontuotanto

Arlan toiminnan sydän on itse maitotila, ja sitoutumisemme kestävään kehitykseen alkaa sieltä. Tekemällä maitoketjusta hiilineutraalin ja huolehtimalla eläinten hyvinvoinnista pyrimme varmistamaan, että toimintamme on sopusoinnussa ympäristön ja yhteiskunnan tarpeiden kanssa. Maata on viljelty sukupolvien ajan. Se tarjoaa meille vuosikymmenien kokemuksen ja auttaa meitä tekemään asioita jatkuvasti paremmin.

Teot, joilla pyrimme edistämään kestävää maidontuotantoa

Päästöjen vähentäminen
Päästöjen vähentäminen

Arlan tavoitteena on vähentää koko konsernin päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomessa haluamme saavuttaa hiilineutraaliuden jo tätä aiemmin. Otamme jatkuvasti omassa toiminnassamme askelia tavoitettamme kohti kuten tekevät myös meille maitoa tuottavat tilat.

Lehmien hyvinvointi
Lehmien hyvinvointi

Kukoistava maitotila tarvitsee tyytyväisiä, terveitä lehmiä. Eläinten hyvinvointi on meille vastuullisena elintarvikkeiden tuottajana tärkeä asia. Konkreettisia esimerkkejä tästä ovat Arla Suomi -yhteistyöryhmän Laatuohjelma ja Laatukyltti, joihin on kirjattu hyvän eläintenhoidon periaatteet. Kaikki maidontuottajamme ovat sitoutuneet laatutyöhön.

Uusiutuvat energiamuodot
Uusiutuvat energiamuodot

Arla on siirtynyt Suomessa vihreän sähkön käyttöön. Hyödynnämme kaikissa toimipaikoissamme vesivoimalla tuotettua sähköä, joka on 100-prosenttisesti uusiutuva lähes päästötön energiamuoto. Toimitamme tuotteitamme asiakkaillemme perinteisten kuorma-autojen ohella biokaasua polttoaineenaan hyödyntävillä kuorma-autoilla. Myös monet maitotilat investoivat aurinkoenergiaan.

Vapaat ja laiduntavat lehmät

Kun lehmä saa olla lehmä, se voi paremmin

Yhden tilan tuotteet

Tutustu maailman läpi­näkyvimpään maidon matkaan

Maitotuotteiden jäljitettävyys ja eläinten hyvinvointi ovat sydämen asioita meille ja asiakkaillemme. Seuraamme päivittäin Yhden tilan tuotteiden valmistusketjua maitotilalta meijeriin, ja sieltä kaupan hyllylle saakka.

Arla Climate Checks

Kaikkien maitotilojemme hiilijalanjälki on laskettu

Arlasta tuli Suomen ensimmäinen meijeri, jolla on käytössään yksityiskohtainen hiililaskelma kaikilta sen maidontuottajilta. Maitotilojen tavoitteena on laskea keskimääräistä hiilijalanjälkeä kolmekymmentä prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Laatukyltti kertoo erinomaisesta maitotilasta

Laatukyltti on merkki siitä, että tilalla niin omistajat kuin lehmät voivat hyvin ja että lehmät lypsävät erittäin korkealuokkaista maitoa. Yli 80 prosenttia vastaanottamastamme maidosta tulee Laatukyltti-tiloilta.

Arla osallistuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen

Arla osallistuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen

Näillä sivuilla kerromme, mihin kestävän kehityksen tavoitteisiin Arla Suomen toiminnalla on suurin vaikutus.