Varautuminen koronavirukseen

29.5.2020

Näin huolehdimme tuotannon jatkuvuudesta

Meille on tärkeää huolehtia henkilöstömme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta sekä siitä, että maitotuotteita on kuluttajien saatavilla myös poikkeavissa olosuhteissa. Varmistaaksemme turvallisuuden ja tuotannon jatkuvuuden noudatamme Arla Suomessa COVID-19-koronavirukseen liittyviä Suomen hallituksen linjauksia sekä yrityksemme omia ohjeistuksia.

Kokosimme tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä toiminnastamme ja koronavirukseen varautumisesta. Tietoa COVID-19-koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta. Pidetään huolta toisistamme!

Miten Arla huolehtii hygieniasta tuotannossaan?

Tuoteturvallisuus ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus kulkevat toiminnassamme käsi kädessä. Noudatamme aina alan hygienia- ja turvallisuusmääräyksiä kaikissa tuotantoketjumme vaiheissa. Koronaviruspandemian vuoksi olemme varotoimena lisänneet puhdistustoimia ja painottaneet hyvästä hygieniasta huolehtimista.

Miten Arlalla huolehditaan työntekijöiden terveydestä?

Meille on tärkeää, että Arla on turvallinen työpaikka, oli työpiste tai -tehtävä mikä tahansa. Tavanomaisten turvallisuusmääräysten lisäksi kiinnitämme nyt erityistä huomiota käsihygieniaan ja hallittuun yskimiseen. Jos työntekijällä on flunssan oireita, kehotamme häntä jäämään kotiin toipumaan. Vältämme lähikontakteja ja kannustamme etätyöhön mahdollisuuksien mukaan. Tapaamiset järjestämme etäyhteyksillä. Edellytämme tilanteen vaatimia erityistoimenpiteitä myös kumppaneiltamme.

Ovatko Arlan tuotteet yhä turvallisia?

Kyllä ovat. Noudatamme aina alan hygienia- ja turvallisuusmääräyksiä kaikissa tuotantoketjumme vaiheissa. Arlan maitoketju on suljettu prosessi tilalta purkkiin. Maito ei tuotantoprosessin aikana ole kosketuksissa ihmiseen, ja esimerkiksi pakkaukset siirtyvät automaattisesti maitolaatikoihin tai rullakoihin.

Voiko koronavirus tarttua elintarvikkeista ihmiseen?

Ruokaviraston mukaan COVID-19-koronaviruksen ei ole todettu siirtyvän ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä. Koronavirus ei säily tai lisäänny elintarvikkeissa. Nykytiedon mukaan se ei myöskään leviä merkittävästi pintojen välityksellä, eikä ruokakaupassa myynnissä olevista elintarvikkeista voi saada tartuntaa.

Vaikuttaako koronavirus Arlan tuotteiden saatavuuteen?

Tomitamme tuotteitamme asiakkaillemme kysynnän mukaan myös koronaviruspandemian aikana. Panostamme jatkuvasti siihen, että tuotantomme ja tuotetoimituksemme toimivat normaalisti sekä päätoimipaikassamme Sipoossa että sopimuskumppanimme tehtaalla Hämeenlinnan Osuusmeijerissä.

Miten maitotilat ovat varautuneet koronavirukseen?

Arla Suomi -yhteistyöryhmään kuuluvilla maitotiloilla noudatetaan jatkuvasti korkeita hygieniavaatimuksia maidon laadun ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisäksi maitotilat noudattavat viranomaisten koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia varmistaakseen maitotilalla työskentelevien terveyden ja maidontuotannon jatkuvuuden. Varotoimena olemme täydentäneet maidonkeräilyyn liittyviä vaatimuksiamme.

Miten Arla varautuu mahdolliseen epidemian pitkittymiseen?

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja sen muuttuessa teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Arvioimme toimintaamme ja pandemiaan liittyviä riskejä aina henkilöstön hyvinvoinnin ja tuotannon jatkuvuuden näkökulmasta. Noudatamme viranomaisohjeita tarkasti Suomen lisäksi kaikissa maissa, joissa Arlalla on tuotantoa ja pidämme henkilöstömme ajan tasalla sisäisen viestinnän keinoin.