PROTEIINIPITOINEN VÄLIPALA YLLÄPITÄÄ AKTIIVISUUTTA

Aktiivisen elämätavan ylläpitämiseen tarvitaan välipaloja - ennen ja jälkeen liikunnan. Luonnollinen proteiinipitoinen välipala, joka sisältää myös kuituja on hyvä vaihtoehto liikkuvalle ihmiselle. 

RUOKA ON POLTTOAINETTA

Syöminen on nautinto, mutta ruoka on myös kehosi tarvitsemaa polttoainetta. Niinpä kannattaa varmistaa, että nauttimasi ravinto on terveellistä ja täynnä tärkeitä ravintoaineita – sama koskee myös välipaloja.

TASAINEN ENERGIATASO KOKO PÄIVÄN

Toisinaan elämä vaatii vähän enemmän. Kun menet kuntosalille. Kun haet lapset koulusta ja päivähoidosta. Kun pyöräilet. Kun sataa kaatamalla vettä. Tai kun tarvitset kaikki voimasi valmistautuaksesi tärkeään asiakastapaamiseen. Terveellinen ruokavalio välipaloineen ylläpitää tasaista energiatasoa koko päivän ajan.

LISÄÄ ENERGIAA LIIKKUMALLA

Hyvässä vireessä ei pysy vain syömällä hyvin. Säännöllinen liikunta, kuten pyöräily, kävely tai muu kevyt liikunta, voi edistää terveyttä merkittävästi ja auttaa pitämään energiatasosi tasaisena. 

Muistathan, että mikä tahansa fyysinen toiminta lasketaan, kuten lasten kanssa leikkiminen, kotitöiden tekeminen ja rauhalliset kävelylenkit. 

LISÄÄ VIRTAA VAATIVIIN TILANTEISIIN

Aktiivinen elämä vaatii energiaa, joten muista pitää itsesi hyvässä vireessä koko päivän ajan nauttimalla maistuvia proteiinipitoisia välipaloja, joissa on mukana myös kuituja ja kasviksia.

VALITSE KUITUA JA PROTEIINIA

Terveellinen välipala aterioiden välillä sisältää esimerkiksi kuitupitoisia täysjyvätuotteita, vähärasvaisia maitotuotteita, luonnollisia proteiinin ja kalsiumin lähteitä sekä kasviksia ja hedelmiä, joita pitäisi syödä vähintään viisi päivässä.

KESKITY JA PYSY AKTIIVISENA

Kuinka kauan pysyt hyvässä vireessä syömättä, ennen kuin nälkä yllättää? Kolme, neljä vai viisi tuntia? Jos aterioiden väli on yli viisi tuntia, kannattaa syödä terveellinen välipala, niin energiataso pysyy tasaisena pitkin päivää. Etenkin silloin, kun tarvitset lisää tehoja, kuten kuntoillessasi, hakiessasi lapsia koulusta ja päivähoidosta tai tehdessäsi viikonlopun ruokaostoksia.

LIIKU SÄÄNNÖLLISESTI

Säännöllisellä liikunnalla on todistetusti merkittäviä terveyttä edistäviä vaikutuksia. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan meidän pitäisi liikkua fyysisen terveytemme ja mielenterveytemme edistämiseksi joka päivä.

Kun työpäivät ovat pitkiä, aktiivisen elämäntavan ylläpitäminen voi olla vaikeaa, mutta muista, että kaikki liikkuminen lasketaan. Valitse portaat hissin sijaan, hyppää polkupyörän selkään ja muista kävellä aina niin paljon kuin voit, joka päivä. Monelle voi tulla yllätyksenä se, kuinka vähän päivässä tuleekaan käveltyä.

Laske päivän saldo sovelluksen tai askelmittarin avulla ja yritä päästä 10 000 askelen suositeltuun päivätavoitteeseen!

VÄLIPALAT TÖIHIN, KOTIIN JA MUKAAN MINNE VAIN

Arla&More -tuotesarjan ravitsemuksellisesti täyttävät ja herkulliset välipalat auttavat jaksamaan – koko päivän.

Lue lisää