Suklaa-appelsiinikakku

Suklaa-appelsiinikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä luo suussasulavan makuelämyksen, joka kruunaa juhlapöydän.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • 3¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl Appelsiinitäysmehua
  • 100 g appelsiinisuklaata rouhittuna
  • 150 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Suklaakuorrutus

Koristeluun

  • sitruunamelissan lehtiä
  • tuoreita mustikoita
  • tuoreita vadelmia

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota munat ja sokeri appelsiininkuoriraasteen kanssa. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Lisää suklaarouhe ja hieman jäähtynyt voisula ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm). Paista noin 55 minuuttia uunin keskitasolla 175 °C:ssa. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Suklaakuorrutus

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sulata voi ja vatkaa voisula suklaasulan kanssa sekaisin. Sekoita tomusokeri, kaakaojauho ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat ainekset ja maito suklaasulan joukkoon ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi kuorrutusmassaksi. Laita kuorrutus jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Laita kakku tarjoiluvadille. Ota kuorrutusmassa jääkaapista ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrutus on liian paksua, voit lisätä ½-1 rkl maitoa. Kuorruta kakku suklaakuorrutuksella ja koristele sitruunamelissalla ja tuoreilla marjoilla.

Lisää herkullisia ideoita