Sitruuna-valkosuklaamousse

Sitruuna-valkosuklaamousse

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Sitruunainen ja valkosuklainen mousse vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!

Ainekset

Annokset
  • 150 g valkosuklaata
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 100 g Ingman luonnonjogurttia
  • ½ dl mantelilastuja
  • 200 g vadelmia

Tee näin:

Tee näin:

Laita puolet suklaasta sulamaan kulhoon vesihauteeseen. Poista kulho vesihauteesta, laita loput suklaasta ja anna sen sulaa. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kuohkeaksi ja taita yhteen sulatetun suklaan, sitruunan kuoren ja mehun kanssa rajusti vatkaten. Käännä sitten jogurtti ja lopuksi kermavaahto. Kaada jälkiruoka 6 tarjoilulasiin (à n. 1 ½ dl). Laita ne katettuna jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Laita mantelilastut viileälle, kuivalle pannulle ja paahda niitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 ½ minuuttia tai, kunnes ne ovat kultaisen värisiä. Anna jäähtyä. Ripottele mantelilastut ja vadelmat mousselasien päälle ja tarjoile.