Sitruuna-limepiirakka

Sitruuna-limepiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Sitruuna-limepiirakka on ihanan raikas piirakka murupinnalla. Se sopii tarjottavaksi vadelmakastikkeen kanssa. Tutustu Arlan reseptiin!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 25 palaa

Pohja ja murupinta

Pohjataikinaan lisäksi

Täyte

Vadelmakastike

  • 500 g pakastevadelmia
  • 50 g sokeria
  • 100 g vettä

Tee näin:

Tee näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi ja sekoita kuiviin aineisiin. Sekoita käsin, älä vaivaa koneella.
3. Jaa taikinamuru kahteen osaan ja lisää toiseen puoleen kananmunat ja rahka.
4. Sekoita täytteen aineet keskenään.
5. Levitä pohjataikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorettuun 1/1 gn-vuokaan.
6. Kaada pohjataikinan päälle täyte ja levitä pinnalle taikinamuru. Tasoita haarukalla pinta tasaiseksi.
7. Paista 175 asteisessa uunissa 35 minuuttia.
8. Valmista vadelmakastike sillä välin kun piirakka jäähtyy. Kiehauta kastikkeen kaikki aineet kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.