Sieni-sipulikrepit

Sieni-sipulikrepit

Arvioi

(1)

Krepit ovat ihana ja helposti valmistuva suolainen herkku. Tässä reseptissä krepit saavat täytteekseen sieniä ja sipulia

Ainekset

Annokset

Taikina

Täyte

  • 200 g herkkusieniä
  • 2 keltasipulia
  • 2 punasipulia
  • 1 purjo
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 2 dl Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl ranskalaista yrttisekoitusta
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl tuoretta persiljaa tai timjamia

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita kulhossa jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää loppu maito, munat, suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise ja viipaloi sipulit ja huuhdotun purjon vaalea osa. Kuumenna rasva pannulla ja lisää ainekset kuumalle pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää crème fraîche, mausteet ja tuore persilja tai timjami hienonnettuna. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Paista kreppitaikinasta 8-12 isoa kreppiä. Täytä ja kääri krepit. Lado krepit uunivuokaan tai pellille ja kuumenna ennen tarjoilua. Voit ripottaa krepeille ennen kuumennusta esim. Arla emmentaljuustoraastetta. Voit valmistaa krepit hyvissäajoin. Säilytä ne peitettynä jääkaapissa kuumennukseen asti.