Porkkanakakku oliiviöljyllä

Porkkanakakku oliiviöljyllä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Mehulingon omistajat päivittelevät aina hukkaan heitettävää kasviskuitua. Tässä reseptissä voit hyödyntää porkkanamehun kuidut, mutta myös porkkanaraaste toimii. Rohkeampi kokeilee tehdä tämän kakun punajuuresta! Tai miltäpä maistuisi kesäkurpitsakakku?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 piirakka

Porkkanakakkupohja

  • 2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinäjauhetta
  • 2 tl vastaraastettua inkivääriä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1½ dl miedonmakuista oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • ½ l porkkanakuitua mehulingosta tai porkkanaraastetta
  • 1 dl sokeroimatonta omenasosetta (jätä pois jos käytät porkkanaraastetta)

Kuorrutus

  • 200 g Arla tuorejuustoa maustamaton
  • 1 dl Arla Luomu kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • ½ appelsiinin raastettua kuorta
  • n. 7 dl tomusokeria

Koristeeksi

  • ½ appelsiinin raastettua kuorta

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita keskenään täysjyvävehnäjauhot, ruokasooda, suola, kaneli ja muskottipähkinä. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin sokerit ja öljy, lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita muna-sokeri-öljyseokseen porkkanakuitu, omenasose ja raastettu inkivääri. Kääntele sitten joukkoon kuivat aineet, mutta varo sekoittamasta liikaa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min, tai kunnes kypsää. Anna jäähtyä kokonaan. Kuorrutusta varten vatkaa tuorejuusto ja kuohukerma sekaisin. Mausta vaahterasiirapilla, appelsiinimehulla ja appelsiininkuorella. Siivilöi joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan ja sekoita huolellisesti. Levitä kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa kakun reunatkin tai tarjoilla loput kuorrutuksesta kastikkeena kakun kanssa. Koristele kakku vastaraastetulla appelsiininkuorella.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa -blogin Hanna.

Vinkki

Kokeile myös porkkanakakkureseptiemme klassikkoa, maailman parasta porkkanakakkua!