Pinaattilasagne

Pinaattilasagne

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Pinaatti on oivallinen ja maukas täyte kasvislasagneen. Tarjoile pinaattilasagne raikkaan vihersalaatin kera!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g sulatettua kokonaista pakastepinaattia

Tomaattikastike

  • 25 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 karkeaksi silputtua keltasipulia (n. 200 g)
  • 2 pientä murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 tlk tomaatteja kuutioina (à n. 400 g)
  • 1½ dl vettä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl suolaa
  • vastajauhettua pippuria

Salaatti

  • 1 l karkeaksi revittyä salaattia (esim. romainea)
  • 1 kurkku pieninä paloina (n. 150 g)
  • 150 g sulatettuja pakasteherneitä
  • 1 punasipuli ohuina kiiloina (n. 75 g)
  • ½ tl suolaa
  • vastajauhettua pippuria

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Aloita pinaattilasagne valmistamalla tomaattikastike. Anna voin sulaa pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Kuullota sipulia ja valkosipulia noin 1 minuutti. Lisää loput ainekset ja kuumenna seos kiehuvaksi. Kypsennä matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
  2. Anna pinaatin valua siivilässä ja painele ylimääräinen kosteus pois. Jaa tomaattikastike 3 erään ja pinaatti, lasagnelevyt ja juusto jokainen 2 erään. Lisää erät voideltuun vuokaan (noin 6 x 22 x 27 cm). Aloita tomaattikastikkeella, sitten pinaattia, juustoa ja lasagnelevyjä. Jatka tässä järjestyksessä - lopeta tomaattikastikkeella.
  3. Ripottele vielä päälle juustoraaste ja paista pinaattilasagne 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia. Peitä lasagne leivinpaperilla viimeisten 15 minuutin ajaksi, jos se tulee liian tummaksi. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
  4. Valmista lisukesalaatti. Laita romainesalaatti, kurkku, herneet ja punasipuli kulhoon ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Tarjoile salaatti pinaattilasagnen kenssa.

Katso myös nämä