Pikkujoulu-trifle

Pikkujoulu-trifle

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(60)

Mausteisessa sokeriliemessä keitetyt päärynät, piparkakkurahka, keksit ja sinihomejuusto ovat täydellinen yhdistelmä pikkujoulujen jälkiruoaksi. Kerrosjälkiruoka yhdistää joulun maut herkullisella tavalla. Arla Keittiö Piparkakkurahka on kausimaku ja valmistuksessa marraskuusta tammikuun alkuun!

Ainekset

Annokset

Päärynähilloke

  • 2 isoa päärynää
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 1 rosmariinin oksa
  • ½ dl vettä
  • 8- 10 Bastogne-keksiä tai pipareita
  • 2 prk Arla Keittiö piparkakkurahkaa Rahka kausimaku piparkakku laktoositon
  • pieni pala (n. 40 g ) Castello Blue Sinihomejuustoa

Koristeluun

  • 1 rosmariinin oksa

Tee näin:

Tee näin:

Valmista päärynähilloke. Leikkaa kuoritut päärynät noin 2 cm kuutioiksi. Laita päärynäkuutiot kattilaan sokerin ja mausteiden kanssa. Lisää ½ dl vettä ja keitä seosta noin 15–20 minuuttia, kunnes sokeriliemi muuttuu siirappimaiseksi ja päärynät ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Nosta pala sinihomejuustoa noin 1-2 tunniksi pakastimeen. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Kasaa triflet kokoamalla keksimurskaa, Arla Keittiö Piparkakkurahkaa ja päärynähilloketta kerroksittain annosmaljoihin. Murusta kohmeista sinihomejuustoa annosten pinnalle ja viimeistele rosmariinilla.